Chiapudding med kokosmjölk och färska frukter

God och lättlagad chiapudding som görs med kokosmjölk och får fin smak av kardemumma och vaniljsocker. Toppa kokoschian med yoghurt, söta frukter som satsumas och mango samt gärna passionsfrukter, nötter och lönnsirap.

Ingredienser
4 portioner
Chiapudding
1 förp kokosmjölk (à 250 ml)
1 msk chiafrön
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Till servering
2 småcitrus (gärna satsumas)
1 mogen mango
2 dl grekisk yoghurt (10%)
4 tsk lönnsirap
2 passionsfrukter
1 dl grovhackade cashewnötter
färsk mynta
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1693 KJ / 405 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein8 g
Kommentarer
Väldigt gott, men tror inte att måtten stämmer riktigt. Blev inte så mycket pudding, utan snarare en tjock sås. Tror att det borde vara antingen mer chiafrön eller mindre vätska. Men som sagt - väldigt gott och enkelt!
Josefine
2022-02-02Det måste vara fel mängd chiafrön.
Nina
2022-01-26Ska det verkligen vara bara 1msk chiafrön till 4 portioner??? Brukar ju bra det till 1 portion.
Malin
2021-11-04