Saffransyoghurt, fikon och havrefras

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Saffransyoghurt, fikon och havrefras

En vacker och god juldessert med fikon och hemmagjort fras av havregryn. Den gyllene saffranskrämen görs på syrlig grekisk yoghurt, saffran och honung. Bjud i eleganta cocktailglas.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Saffransyoghurt, fikon och havrefras

Ingredienser

6 portioner
5 dl grekisk yoghurt (10 %)
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 msk flytande honung
2 färska fikon
4 småcitrus

Havrefras

2 tsk flytande honung
2 tsk rapsolja
2 tsk vatten
1 krm salt
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
2 dl havregryn

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi946 KJ / 228 kCal
Fett11 g
Salt0.14 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Ras el hanout - krydda
    Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Couscoussallad med frukt och nötter
    Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrusflarn med saffran och mandel
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad