Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Äppelgömmor

(4)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Härliga små äppelgömmor med smak av kardemumma som passar utmärkt till fikabröd. Tips: Förbered brödet och frys in, så går det snabbt att ta fram och grädda när det är dags för utflykt eller gäster!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 sats grunddeg se länk nedan under steg 1
  • 3 stora syrliga äpplen
  • 4 msk råsocker (eller vanligt socker)
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 dl havregryn
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela Degen i 20 delar. Kavla ut varje del till en rektangel (ca 10 x 15 cm).
  2. Skala och hacka äpplena. Lägg ca 2 msk äppelhack på ena delen av varje kaka. Strö över hälften av sockret och kardemumma.
  3. Vik ihop degkakorna till fyrkanter och nyp ihop kanterna. Lägg på bakplåtspapper på brickor och frys in.
  4. Kvällen före utflykten: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.
  5. På morgonen: Sätt ugnen på 225°C.
  6. Pensla med uppvispat ägg. Strö över havregryn och resten av sockret. Ställ i ugnen ca 12 minuter.

För alla

Gör glutenfri: gör glutenfri deg. Använd rent havre eller sesamfrö.
Gör mjölkfri: gör mjölkfri deg.
Gör äggfri: pensla med filmjölk eller olja.

Tips

Bröden kan förstås också gräddas direkt om du ej vill förebereda.