Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffranstryffel med apelsin

Julbaket är ett utmärkt tillfälle att experimentera och prova nya smaker. Saffranstryffel med apelsin är lika gott till kaffet som till barnens godisstund. Den vita chokladen gör sig utmärkt med saffran och rivna apelsinskal. Rulla i florsocker och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka chokladen.
  2. Koka upp grädde och saffran i en kastrull. Ta den från plattan. Låt svalna något och vispa i chokladen så att den smälter. 
  3. Riv skalet av apelsinen.
  4. Tillsätt smöret och apelsinskalet och fortsätt att vispa tills smöret blandats ut. Låt kallna och ställ i kyl att stelna 2-3 timmar.
  5. Ta upp smeten med en sked och forma runda tryfflar, rulla i florsocker.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri vit choklad, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per tryffel på 30 st.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 300 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 apelsin
  • 50 g rumstempererat smör
  • ca 1 dl florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 386 kJ / 92 kCal