Mac´n cheese med tomatsallad

9
3
Mac´n cheese med tomatsallad

Mac´n cheese är en klassiker i USA, och vi gissar på att den är på god väg att bli det här också! Med smaker från dijonsenap, cayennepeppar och cheddar gratineras makaronerna med panko i ugnen. Servera med en fräsch tomatsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021

Mac´n cheese med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
4
port makaroner (gärna fullkorn) 4 port motsvarar ca 450 g
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
1 1/2 msk
majsstärkelse
7 1/2 dl
mjölk
1 tsk
dijonsenap
2 krm
cayennepeppar
1/2 tsk
salt
250 g
sojabönor
150 g
riven ost (gärna cheddar och mozzarella)
2 msk
ströbröd (gärna panko)
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
påse basilika (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Ringla lite olja och vinäger över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Sara

2021-09-16

Man får krydda på bra extra för att det ska smaka något, helt ok

Emilia

2021-09-13

Tyvärr inget bra recept, smakar ingenting.

Klara

2021-09-09

Ganska smaklöst och tråkigt. Är i princip bara pasta med sojabönor

Näringsvärde per portion

Energi 2702 KJ / 647 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 85 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept