Mac´n cheese med tomatsallad
Mac´n cheese är en klassiker i USA, och vi gissar på att den är på god väg att bli det här också! Med smaker från dijonsenap, cayennepeppar och cheddar gratineras makaronerna med panko i ugnen. Servera med en fräsch tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port makaroner (gärna fullkorn) 4 port motsvarar ca 450 g
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 1/2 msk majsstärkelse
7 1/2 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
250 g sojabönor
150 g riven ost (gärna cheddar och mozzarella)
2 msk ströbröd (gärna panko)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 påse basilika (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2702 KJ / 647 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater85 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här är ju lite tråkig men jag gjorde en egen med strimlad kassler o mer kryddat o vitlök o vips blev det macen cheese enligt vera hehe.blev faktisk my ket godate än orginalet
Vera
2023-10-09Jättetrist! Ingen smak och torr.
Anne-lie
2023-02-18Ren bukfyllnad utan finess, helt bortkastad mat som jag aldrig kommer att laga igen
Anna
2023-02-07