Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Saffransskorpor på lussebullar

Har du rester av lussebullar över sen julen? Baka skorpor av de torra lussebullarna genom att skiva dem och torka i ugn! Det är enkelt, gott och smart att ta vara på de gamla bullarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Dela lussebullarna på längden och lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen ca 1 ½ timme eller tills de är torra. Förvara i en lufttät burk.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria lussebullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria lussebullar.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria lussebullar.
Gör äggfri: välj äggfria lussebullar.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 10 lussebullar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer