UNDER 45 MIN | Medel

Skurna saffranskakor

Saffran kan göra vilket bakverk som helst till en fullpott, och dessa kakor är verkligen inget undantag! Klassiska smörkakor med en deg gjord på bland annat smör, socker, mjöl och bakpulver passar utmärkt ihop med den gyllene kryddan. Doften som kakorna sprider från ugnen kommer få dig att vilja tjuvsmaka innan de svalnat..!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör, socker, vaniljsocker och saffran smidigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med vattnet. Arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna ca 5 minuter. Skär kakor på snedden.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 g saffran
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 358 kJ / 86 kCal