Saffranssemla

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
2
Saffranssemla

Älskar du semlor, då kommer du säkert också gilla saffranssemlor. Precis som vanliga semlor men med saffran som smaksättning i degen i stället för kardemumma. Saffranssemlan fyller du med klassisk mandelmassefyllning, smaksatt med lite bittermandelarom och naturligtvis vispad grädde.

Saffranssemla

Ingredienser

10 semlor
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl strösocker
25 g färsk jäst
100 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 krm salt
8 - 9 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)

Fyllning

1 förp hel, skållad mandel (à 50 g)
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 krm bittermandelarom
300 g mandelmassa

Pensling

1 ägg

Garnering

5 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Goda men använd hellre rumstempererat smör och tillsätt mindre mjöl så blir bullarna ännu saftigare. Och pensla med sockerlag direkt när de kommer från ugnen.

Kristine

2024-11-12

Fantastiskt goda och saftiga saffransbullar! Använde ett paket Saffran Paste från Santa Maria och det blev en kraftig och god saffransmak. Det enda som jag gjorde annorlunda var att tillsätta vaniljsocker i grädden. Kommer spara receptet till nästa år.

Alexandra

2022-12-11

Näringsvärde per portion

Energi2929 KJ / 700 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater71 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Klassiska semlor
Betyg 3.6 av 5.
546 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lufttorkad skinka med ädelost och tranbär
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4.1 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbullar i långpanna
Betyg 4.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Babka med saffran och choklad
Betyg 4.5 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga