Saffranssemla
Älskar du semlor, då kommer du säkert också gilla saffranssemlor. Precis som vanliga semlor men med saffran som smaksättning i degen i stället för kardemumma. Saffranssemlan fyller du med klassisk mandelmassefyllning, smaksatt med lite bittermandelarom och naturligtvis vispad grädde.
Samarbete med:
Flora
Ingredienser
10 semlor
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl strösocker
25 g färsk jäst
100 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 krm salt
8 - 9 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
Fyllning
1 förp hel, skållad mandel (à 50 g)
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 krm bittermandelarom
300 g mandelmassa
Pensling
1 ägg
Garnering
5 dl Flora Plant Cre*m 31% eller vispgrädde
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2929 KJ / 700 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater71 g
Protein12 g
Kommentarer
Goda men använd hellre rumstempererat smör och tillsätt mindre mjöl så blir bullarna ännu saftigare. Och pensla med sockerlag direkt när de kommer från ugnen.
Kristine
2024-11-12Fantastiskt goda och saftiga saffransbullar! Använde ett paket Saffran Paste från Santa Maria och det blev en kraftig och god saffransmak. Det enda som jag gjorde annorlunda var att tillsätta vaniljsocker i grädden. Kommer spara receptet till nästa år.
Alexandra
2022-12-11