Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting

Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
4
Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting

Julbak när det är som bäst! Baka en saftig glutenfri saffransmazarin i en ungsform eller långpanna, toppa med apelsinfrosting. Kakan skärs till fina mazarinrutor som passar perfekt som söta munsbitar att servera när man ska bjuda många på adventsfika.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting

Ingredienser

ca 20 bitar
400 g  rumsvarm mandelmassa
2   påsar saffran (à 1/2 g)
1 msk  konjak vodka eller sockerlag
200 g  rumsvarmt smör
3   rumsvarma ägg
50 g  mandelspån

Frosting

100 g  rumsvarmt smör
1 1/2 dl  florsocker
1 1/2 dl  färskost
1 msk  färskpressad apelsinjuice
1 tsk  finrivet apelsinskal

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Är ni många? Gör i långpanna och öka mängderna 1 1/2 gånger och grädda kakan i ca 30-40 minuter. Håll koll på kakan i ugnen och minska eller öka tiden vid behov, alla ugnar är olika.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Jag bakade kakan och följde receptet. (Tog den lilla varianten. ) Den fick vänta ca 15 min då jag hade bröd i ugnen. Jag lät den stå i ca 35 min på 175 grader innan jag tyckte att färgen var okej. Jag tog ut den ur formen för att svalna på bakplåtspapper på galler. Skar ett test och tyckte den var för kladdig så jag satte in galler och kaka en stund till i ugnen. Men den var och är fortfarande kladdig. Kommer gå att äta med sked, men inte med fingrarna. Vad blev fel? (Använde vodka till saffranet)

Anna

2023-12-14

En synnerligen god kaka. Så många människor har kommit fram och tackat för denna ljuvliga kaka efter varje servering. Har dock bara i saffran under jultiden. Övriga året bakar jag den utan saffran. Blir ändå lika välsmakande.

Karl joakim

2023-02-27

Hej! Är receptet anpassat för långpanna som det står i rubrik och beskrivning, eller ska det vara en form på 20x30 cm som det står i receptet längre ner? Går kakan att frysa in?

Hanna

2019-12-05

Hej Hanna! Vi har beslutat att ändra namnet på receptet och lagt till ett tips på att man kan öka upp mängden om man vill baka denna i långpanna. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2019-12-06

Hej Hanna! Receptet är till en form 20x30. Det går bra att frysa kakan utan frosting. Ta fram kakan och tina den innan du brer den med frosting. Men den är supergod även utan frosting. Lycka till Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2019-12-05

Näringsvärde per portion

Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Julens fruktkaka
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hyvlade pepparkakor
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Heta peppisar
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mazarin i långpanna
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brittisk plumpudding
Betyg 1.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga