Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting
Julbak när det är som bäst! Baka en saftig glutenfri saffransmazarin i en ungsform eller långpanna, toppa med apelsinfrosting. Kakan skärs till fina mazarinrutor som passar perfekt som söta munsbitar att servera när man ska bjuda många på adventsfika.
Samarbete med:
Philadelphia
Ingredienser
ca 20 bitar
400 g rumsvarm mandelmassa
2 påsar saffran (à 1/2 g)
1 msk konjak vodka eller sockerlag
200 g rumsvarmt smör
3 rumsvarma ägg
50 g mandelspån
Frosting
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 dl Philadelphia färskost
1 msk färskpressad apelsinjuice
1 tsk finrivet apelsinskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer
Ett år senare har jag åter igen gjort kakan. Denna gång i en form som var 35 x 15. Fortfarande blir kakan väldigt kladdig, vilket inte gör den till en liten bit man tar med handen. Jag vet att ugnar kan vara olika, så min kaka fick stå ca 40 min. Gör jag fel eller är det så att den SKA ätas med sked. Hade varit trevligt att se en bit uppskuren kaka från er. OBS! Den är väldigt god halvfrusen och lite seg.
Anna
2024-11-09Hej! Jag bakade kakan och följde receptet. (Tog den lilla varianten. ) Den fick vänta ca 15 min då jag hade bröd i ugnen. Jag lät den stå i ca 35 min på 175 grader innan jag tyckte att färgen var okej. Jag tog ut den ur formen för att svalna på bakplåtspapper på galler. Skar ett test och tyckte den var för kladdig så jag satte in galler och kaka en stund till i ugnen. Men den var och är fortfarande kladdig. Kommer gå att äta med sked, men inte med fingrarna. Vad blev fel? (Använde vodka till saffranet)
Anna
2023-12-14En synnerligen god kaka. Så många människor har kommit fram och tackat för denna ljuvliga kaka efter varje servering. Har dock bara i saffran under jultiden. Övriga året bakar jag den utan saffran. Blir ändå lika välsmakande.
Karl joakim
2023-02-27