Julbak när det är som bäst! Baka en saftig glutenfri saffransmazarin i en ungsform eller långpanna, toppa med apelsinfrosting. Kakan skärs till fina mazarinrutor som passar perfekt som söta munsbitar att servera när man ska bjuda många på adventsfika.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En synnerligen god kaka. Så många människor har kommit fram och tackat för denna ljuvliga kaka efter varje servering. Har dock bara i saffran under jultiden. Övriga året bakar jag den utan saffran. Blir ändå lika välsmakande.
Karl joakim
2023-02-27Hej! Är receptet anpassat för långpanna som det står i rubrik och beskrivning, eller ska det vara en form på 20x30 cm som det står i receptet längre ner? Går kakan att frysa in?
Hanna
2019-12-05Hej Hanna! Vi har beslutat att ändra namnet på receptet och lagt till ett tips på att man kan öka upp mängden om man vill baka denna i långpanna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-12-06Hej Hanna! Receptet är till en form 20x30. Det går bra att frysa kakan utan frosting. Ta fram kakan och tina den innan du brer den med frosting. Men den är supergod även utan frosting. Lycka till Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2019-12-05Hej! Finns detta recept verkligen i tidningen? Vilken sida i så fall? Mvh
Ingrid
2019-11-26Hej Ingrid! Nej, receptet finns inte med i den tryckta tidningen. Lycka till med julbakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-27