Saffranssemla

Betyg 5 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Saffranssemla

Älskar du semlor, då kommer du säkert också gilla saffranssemlor. Precis som vanliga semlor men med saffran som smaksättning i degen i stället för kardemumma. Saffranssemlan fyller du med klassisk mandelmassefyllning, smaksatt med lite bittermandelarom och naturligtvis vispad grädde.

Saffranssemla

Ingredienser

10 semlor
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl strösocker
25 g färsk jäst
100 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 krm salt
8 - 9 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)

Fyllning

1 förp hel, skållad mandel (à 50 g)
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 krm bittermandelarom
300 g mandelmassa

Pensling

1 ägg

Garnering

5 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här

00:30:00
00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Goda men använd hellre rumstempererat smör och tillsätt mindre mjöl så blir bullarna ännu saftigare. Och pensla med sockerlag direkt när de kommer från ugnen.

    Kristine

  • Fantastiskt goda och saftiga saffransbullar! Använde ett paket Saffran Paste från Santa Maria och det blev en kraftig och god saffransmak. Det enda som jag gjorde annorlunda var att tillsätta vaniljsocker i grädden. Kommer spara receptet till nästa år.

    Alexandra

Näringsvärde per portion

Energi2929 KJ / 700 kCal
Fett41 g
Salt0.5 g
Kolhydrater71 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Klassiska semlor
    Betyg 3.7 av 5.589 personer har röstat
    Receptet har 91 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronkaka
    Betyg 4.1 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäck med mandel
    Betyg 4.4 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minibiskvier med saffran och apelsin
    Betyg 4.1 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad