Saffransscones

32
3
Saffransscones

Få kryddor sätter en sådan distinkt smak som saffran. Här sätter den exklusiva kryddan piff på ett enkelt frukost- eller fikabröd och gör det magiskt gott. Njut saffranssconesen nygräddade och ännu varma med smör, ost och marmelad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Saffransscones

Ingredienser

6 st
2 dl
mjölk (3%)
2
påsar saffran (à 1/2 g)
7.5 dl
vetemjöl 7 1/2 dl motsvarar 450 g)
0.5 tsk
salt
1.5 tsk
bakpulver
0.5 dl
rörsocker
125 g
kallt smör
1
ägg

Till pensling

uppvispat ägg
mandelspån
rörsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Lina

12/19/2020

Väldigt mycket salt.

Redaktionen ICAse

12/21/2020

Hej Lina! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över och dubbelkollat med originalreceptet och har nu minskat från 1 1/2 tsk till 1/2 tsk salt. Ber om ursäkt att det var felaktigt inskrivet. Hälsningar Ulrika

Maja

1/31/2020

Brända efter 15 min

Redaktionen ICAse

1/31/2020

Hej Maja! Vad tråkigt att de blev brända. Alla ugnar är olika, du får kanske prova att sänka värmen något eller ta ut dem tidigare. Hälsningar Ulrika

Annie

12/13/2019

Sååå goda!! Men väldigt mäktiga ;)

Näringsvärde per portion

Energi 2137 KJ / 510 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept