Saffransscones med mandel

38
4
Saffransscones med mandel

Få kryddor sätter en sådan distinkt smak som saffran. Här sätter den exklusiva kryddan piff på ett enkelt frukost- eller fikabröd tillsammans med mandel och gör det magiskt gott. Njut av saffranssconesen nygräddade och ännu varma med smör, ost och marmelad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Saffransscones med mandel

Ingredienser

6 st
2 dl mjölk (3%)
2 påsar saffran (à 1/2 g)
7 1/2 dl vetemjöl 7 1/2 dl motsvarar 450 g)
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl rörsocker
125 g kallt smör
1 ägg

Till pensling

uppvispat ägg
mandelspån
rörsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Linn

2021-12-24

Blev brände på utsidan efter 15 min men ändå inte klara på insidan. Nya tider på receptet, beroende på ugn etc, borde skivas med i receptet.

Lina

2020-12-19

Väldigt mycket salt.

Redaktionen ICAse

2020-12-21

Hej Lina! Tack för din kommentar. Vi har nu sett över och dubbelkollat med originalreceptet och har nu minskat från 1 1/2 tsk till 1/2 tsk salt. Ber om ursäkt att det var felaktigt inskrivet. Hälsningar Ulrika

Maja

2020-01-31

Brända efter 15 min

Redaktionen ICAse

2020-01-31

Hej Maja! Vad tråkigt att de blev brända. Alla ugnar är olika, du får kanske prova att sänka värmen något eller ta ut dem tidigare. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2137 KJ / 510 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Scones med filmjölk
Pizookie
Blåbärsbullar
Banana bread
Vaniljbullar