Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera f�r att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Scones med saffran, russin och citronfärskost

Scones med saffran till julfrukost eller fikat efter vinterpromenaden. Dessa gula och härligt doftande scones med saffran serveras med färskost som har en frisk smak av citronskal och citronmeliss. Snabbt går det också, på mindre än 30 minuter har du scones med den klassiska juldoften klara till adventsfikat eller lucia.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Scones: Blanda vetemjöl, bakpulver, saffran, florsocker och salt i en bunke. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och russin, rör snabbt ihop till en kladdig deg. 
  3. Klicka ut 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper 
  4. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. 
  5. Färskost: Tvätta citronen och riv det yttersta av skalet på citronen. Plocka bladen av citronmelissen och skär dem fint. 
  6. Blanda färskost med citronskal, citronmeliss, florsocker och citronsaft. 
  7. Servera sconesen med citronfärskost.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, mjölk och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Saffranscones
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk florsocker
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl russin
Citronfärskost
  • skalet av 1 citron
  • 1/2 kruka citronmeliss
  • 200 g färskost (23%)
  • 1 msk florsocker
  • 1 1/2 tsk färskpressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer