Saffransrispudding brûlée med björnbärskompott

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Saffransrispudding brûlée med björnbärskompott

Saffransrispudding brûlée är den ultimata brunchrätten! Bränn av med rårörsocker för en knäckig yta och servera med björnbärskompott smaksatt med malen kardemumma. God med en klick grädde!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

En ugnsform med risgrynspudding med bruleebränt socker på och en skål med björnbärskompott.

Ingredienser

8 bufféportioner

Kompott

1/2 tsk hel kardemumma
250 g frysta björnbär
1 dl strösocker

Pudding

1 förp kyld risgrynsgröt (à 500 g)
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 förp saffran (à 1/2 g)
smör till formen

Vid servering

1/2 dl rårörsocker
lättvispad vispgrädde

Gör så här

00:10:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat utan grädden till servering men med socker.
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett8 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Söt couscous med björnbär
    Betyg 3.5 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Björnbärssylt med gin
    Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Björnbärsmarmelad med lakrits
    Betyg 4.6 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blandbärssaft
    Betyg 2.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad