Saffransrispudding brûlée med björnbärskompott

Saffransrispudding brûlée är den ultimata brunchrätten! Bränn av med rårörsocker för en knäckig yta och servera med björnbärskompott smaksatt med malen kardemumma. God med en klick grädde!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2025

Ingredienser
8 bufféportioner
Kompott
1/2 tsk hel kardemumma
250 g frysta björnbär
1 dl strösocker
Pudding
1 förp kyld risgrynsgröt (à 500 g)
2 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1 förp saffran (à 1/2 g)
smör till formen
Vid servering
1/2 dl rårörsocker
lättvispad vispgrädde
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat utan grädden till servering men med socker.
Energi880 KJ / 210 kCal
Fett8 g
Salt0.3 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer