Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Risgrynspudding med björnbär och lime

Den här klassiska desserten gör du av risgrynsgröt, färdigköpt eller hemgjord. Blanda med vaniljfrön, hackad mandel och ägg och grädda i ugnen. Servera med socker- och limerörda björnbär och vispad grädde eller yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skölj limen och finriv skalet. Blanda de frysta bären med limeskal och socker. Låt bären tina i sockret.
  3. Risgrynspudding: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Hacka mandeln grovt.
  4. Blanda gröten med vaniljfrön, mandel, vaniljsocker, florsocker och bittermandelarom. Rör sedan ner äggen, ett i taget.
  5. Smörj en ugnssäker form med smör. Häll smeten i formen.
  6. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda ca 35 minuter.
  7. Till servering: Servera puddingen med björnbären och lättvispad grädde eller yoghurt.

För alla

Innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 lime
  • 250 g frysta björnbär
  • 2 msk strösocker
Risgrynspudding
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl sötmandel
  • 500 g färdig risgrynsgröt (gärna på rullpack)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk florsocker
  • 1 krm bittermandelarom
  • 4 ägg
  • 1 msk smör
Till servering
  • vispgrädde eller turkisk yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1769 kJ / 422 kCal