Risgrynspudding med björnbär och lime

3
1
Risgrynspudding med björnbär och lime

Den här klassiska desserten gör du av risgrynsgröt, färdigköpt eller hemgjord. Blanda med vaniljfrön, hackad mandel och ägg och grädda i ugnen. Servera med socker- och limerörda björnbär och vispad grädde eller yoghurt.

Risgrynspudding med björnbär och lime

Ingredienser

4 portioner
1 lime
250 g frysta björnbär
2 msk strösocker

Risgrynspudding

1 vaniljstång
1 dl sötmandel
500 g färdig risgrynsgröt (gärna på rullpack)
1 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
1 krm bittermandelarom
4 ägg
1 msk smör

Till servering

vispgrädde eller turkisk yoghurt

För alla

Innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Kristina

2020-03-27

Hoppas det går lika bra med jordgubbar

Redaktionen ICAse

2020-03-27

Hej Kristina! Det kommer bli toppen med jordgubbar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1769 KJ / 422 kCal
Fett 22 g
Kolhydrater 37.9 g
Protein 15.3 g
Läs mer om näringsvärden