Risgrynspudding med björnbär och lime
Den här klassiska desserten gör du av risgrynsgröt, färdigköpt eller hemgjord. Blanda med vaniljfrön, hackad mandel och ägg och grädda i ugnen. Servera med socker- och limerörda björnbär och vispad grädde eller yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
1 lime
250 g frysta björnbär
2 msk strösocker
Risgrynspudding
1 vaniljstång
1 dl sötmandel
500 g färdig risgrynsgröt (gärna på rullpack)
1 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
1 krm bittermandelarom
4 ägg
1 msk smör
Till servering
vispgrädde eller turkisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1769 KJ / 422 kCal
Fett22 g
Kolhydrater37.9 g
Protein15.3 g
Kommentar
Hoppas det går lika bra med jordgubbar
Kristina
2020-03-27Hej Kristina! Det kommer bli toppen med jordgubbar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-27