Saffransris med tomat & basilika
![Saffransris med tomat & basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16731/cf_259/saffransris_med_tomat___basilika.jpg)
Effektfullt och utsökt saffranris med tomat och basilika. Rätten har mjuka, men ändå spännande smaker och en fantastisk färg. Passar utmärkt till stekta fisk- och kycklingrätter.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
![Saffransris med tomat & basilika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16731/cf_259/saffransris_med_tomat___basilika.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl långkornigt ris
4 dl vatten
1/2 g saffran
3 tomater
1 kruka basilika
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi840 KJ / 200 kCal
Fett5 g
Kommentarer