Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffransris med tomat & basilika

Effektfullt och utsökt saffranris med tomat och basilika. Rätten har mjuka, men ändå spännande smaker och en fantastisk färg. Passar utmärkt till stekta fisk- och kycklingrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj långkornigt ris under rinnande vatten och lägg det i en form med vatten och saffran. Rör runt i riset och låt dra i 5 minuter.
  2. Ställ skålen i ångkokaren och ånga i 20 minuter.
  3. Tärna tomater och strimla basilika. Rör ner i det färdiga riset och smaka av med olivolja, salt och peppar. Servera till fisk och kyckling.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • 1/2 g saffran
  • 3 tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 840 kJ / 200 kCal
Fett: 5 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB