Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffran- och chilipotatis

En smakfull potatis som du kokar mjuk i vatten och fångar där upp aromen från lyxig saffran, het chili, grönsaksfond och persilja. Fisk eller kyckling gör sig exemplariskt till saffran- och chilipotatisen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eller tvätta potatisen och skiva den cm-tjockt. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. 
  2. Koka upp vatten, buljong, saffran och chilifrukten.
  3. Lägg i potatisskivorna och koka mjuka. 
  4. Grovhacka persiljan och vänd ner den. Smaka av med salt. Servera potatisen till kokt fisk eller kyckling. (Servera gärna en paj med vaniljsås till dessert.)

I näringsberäkningen ingår kokt torskfilé och äppelpaj med vaniljsås (12% fett).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 1 röd chilifrukt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 kruka persilja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2393 kJ / 572 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden