Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Saffranspytt

Denna supergoda saffranspytt får en uppiggande hetta med hjälp av tärnad, kryddstark korv. Fräs bara ihop alla dina ingredienser i stekpanna innan du kryddar med saffran, salt och peppar och serverar med len gräddfil och ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatisar och morötter. Kärna ur och tärna paprikan. Skölj och strimla purjon. Fräs allt det gröna i olja på medelvärme.
  2. Skär falukorv och kryddstark korv i tärningar. Låt korven fräsa med ca 5 minuter. Krydda med saffran, salt och peppar.
  3. Servera med gräddfil att klicka över och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk olja
  • 300 g falukorv
  • 1 kryddstark korv
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • gräddfil

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info