UNDER 15 MIN | Enkel

Pimiento de padron med lime och parmesan

I det spanska tapasköket är pimiento de padron, små gröna paprikor, ett klassiskt inslag. Stek paprikorna i olivolja och smaksätt med lime, paprikapulver och parmesan. Vips har du ett lika enkelt som snabbt snacks att njuta av före middagen – eller på tapasfesten!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek de små paprikorna i oljan i en het stekpanna. De ska få rejält med färg. Rör då och då. Krydda med flingsalt.
  2. Rör ner paprikapulver och limejuice. Toppa med parmesan vid servering.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Tips

Paprikans stjälkfäste är perfekt att hålla i – och du ska annars äta allt på den, även kärnorna!

Ingredienser

Portioner: 10
  • 20 pimiento de padron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 50 g finriven parmesanost

Näringsvärde
Per portion

Energi 224 kJ / 54 kCal