Pimiento de padron med lime och parmesan
I det spanska tapasköket är pimiento de padron, små gröna paprikor, ett klassiskt inslag. Stek paprikorna i olivolja och smaksätt med lime, paprikapulver och parmesan. Vips har du ett lika enkelt som snabbt snacks att njuta av före middagen – eller på tapasfesten!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
10 portioner
20 pimiento de padron
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 lime (1/2 msk juice)
50 g finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi224 KJ / 54 kCal
Fett4 g
Salt0.142 g
Kolhydrater2 g
Protein0 g
Kommentarer
Hej! Jag undrar om ni har padrones i ert sortiment här i Hedemora?
Ulf
2024-11-29Hej Ulf! Fråga Handlaren om dom kan ta in det om du inte hittar dem i grönsakshyllan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-29Perfekt som tillbehör till gazpacho och kul med mer smak än flingsalt!
Sofie
2021-06-18