Pimiento de padron med lime och parmesan

16
1
Pimiento de padron med lime och parmesan

I det spanska tapasköket är pimiento de padron, små gröna paprikor, ett klassiskt inslag. Stek paprikorna i olivolja och smaksätt med lime, paprikapulver och parmesan. Vips har du ett lika enkelt som snabbt snacks att njuta av före middagen – eller på tapasfesten!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Pimiento de padron med lime och parmesan

Ingredienser

10 portioner
20 pimiento de padron
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 msk färskpressad limejuice
50 g finriven parmesan

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Paprikans stjälkfäste är perfekt att hålla i – och du ska annars äta allt på den, även kärnorna!

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Sofie

2021-06-18

Perfekt som tillbehör till gazpacho och kul med mer smak än flingsalt!

Näringsvärde per portion

Energi 224 KJ / 54 kCal
Fett 4 g
Salt 0.142 g
Kolhydrater 2 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden