Saffransplättar med kokos och bär

Vem kan säga nej till dessa vackert solgula plättar med saffran till frukost, mellanmål eller brunch? Använd ren havre, så blir de glutenfria. Fria från laktos och mjölk är de redan, tack vare mosad banan som bidrar med vätska och gör plättarna saftiga.
 Ett recept från: 
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
ca 20 st
4 dl havregryn
3  skalade mogna bananer
3  stora ägg
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung
1  påse saffran (1/2 g)
1/2 tsk salt
 olja (till stekning)
Tillbehör
 färska hallon och  blåbär (eller andra bär)
 riven rostad kokos
 vispad sojagrädde
Gör så här
00:10:00
Näringsberäkningen är per plätt inklusive tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi324 KJ / 78 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g
Kommentarer
6 stBehövs definitivt någon vätska i receptet. Blev stabbiga och kompakta. God smak dock.
Johanna
Så gott!! Spädde med lite mjölk men lät ändå smeten vara tjock, så klickade ut den snarare än hällde. De fluffade upp sig och gick åt direkt.
Therese
Vilken pajsare här uppfunnit detta?
Christina