Saffransplättar med kokos och bär

Vem kan säga nej till dessa vackert solgula plättar med saffran till frukost, mellanmål eller brunch? Använd ren havre, så blir de glutenfria. Fria från laktos och mjölk är de redan, tack vare mosad banan som bidrar med vätska och gör plättarna saftiga.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
ca 20 st
4 dl havregryn
3 skalade mogna bananer
3 stora ägg
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk flytande honung
1 påse saffran (1/2 g)
1/2 tsk salt
olja (till stekning)
Tillbehör
färska hallon och blåbär (eller andra bär)
riven rostad kokos
vispad sojagrädde
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är per plätt med tillbehör.
Energi324 KJ / 78 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater10 g
Protein3 g
Kommentarer
6 stBehövs definitivt någon vätska i receptet. Blev stabbiga och kompakta. God smak dock.
Johanna
Så gott!! Spädde med lite mjölk men lät ändå smeten vara tjock, så klickade ut den snarare än hällde. De fluffade upp sig och gick åt direkt.
Therese
Vilken pajsare här uppfunnit detta?
Christina
Saknar vätska i receptet! Efter att stått 10 min var det en fast torr smet, provstekte men blev inte bra. Spädde med 2-3 dl mjölk och stekte. Perfekt! Blev väldigt gott och barnen åt med god aptit!
Helena
Låter gott jag skall prova och smaka. .
Dick
Det värkar hur gått som helst. Det skall jag prova ganska snart. Kul. Christer
Christer