Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffranspasta med linser

En briljant kombination av saffran, pasta och linser. Broccoli och haricots verts som stekts i vitlök serveras till vackra spaghettinystan som fått en len och mild smak av saffran.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs detta i olja tillsammans med sköljda linser.
  2. Häll på buljongen och koka på svag värme tills linserna är mjuka men absolut inte mosiga, ca 15 minuter.
  3. Doppa de tinade grönsakerna 1 minut i kokande vatten och låt dem sedan rinna av.
  4. Smält smöret i en stekpanna och skär vitlöken i tunna skivor. Fräs samman alla grönsaker med linserna i vitlökssmöret. Salta och peppra.
  5. Koka under tiden upp vatten till pastan och häll i saffranet. Koka pastan med en droppe olja tills den är precis ätmjuk.
  6. Häll av vattnet och rulla med gaffel (stekgaffel) vackra nystan av pastan. Häll på grönsaker och linser. Krydda med svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 1 dl gröna linser
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • ca 100 g frysta, tinade haricots verts
  • ca 100 g fryst, tinad broccoli
  • 75 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 400 g pasta
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
Lägg till i inköpslistan