Söt saffranspannkaka

41
5
Söt saffranspannkaka

Ett charmigt recept på söt saffranspankaka som passar utmärkt att servera som dessert på fest. Du gör efterrätten av bland annat risgrynsgröt, saffran, mandel, ägg och grädde. Utsökt att servera med vispad grädde och sylt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Söt saffranspannkaka

Ingredienser

6 portioner
1 liter färdig risgrynsgröt
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 msk strösocker
1 dl mandel
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
smör till formen

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Fri från gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Patric

2022-06-24

Enkelt att följa och passar perfekt till midsommar som alternativ till jordgubbstårtan 😀🔆

Irene

2021-09-24

Vi har precis varit på Gotland där vi åt detta för första gången. Detta receptet smakade lika gott 😋

Jessika

2021-01-16

Gött och enkelt! Dubblade mängden saffran (som vanligt, oftast har Ica recepten för lite i min smak). Min persiska make sa att det smakade hemma. Tänker att det måste vara ett bra betyg.