Söt saffranspannkaka

Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
6
Söt saffranspannkaka

Ett charmigt recept på söt saffranspankaka som passar utmärkt att servera som dessert på fest. Du gör efterrätten av bland annat risgrynsgröt, saffran, mandel, ägg och grädde. Utsökt att servera med vispad grädde och sylt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Söt saffranspannkaka

Ingredienser

6 portioner
1 liter färdig risgrynsgröt
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 msk strösocker
1 dl mandel
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
smör till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

En fundering. Vad skiljer detta recept mot nr 12 från 2000. Samma recept gav då 4 portioner medans detta ska ge 6 portioner. Sämre tider nu? Det enda jag kan se är skillnad är mängden saffran. Och tiden i ugnen. Oavsett så blir det supergott. 😊

Christoffer

2024-10-01

Enkelt att följa och passar perfekt till midsommar som alternativ till jordgubbstårtan 😀🔆

Patric

2022-06-24

Vi har precis varit på Gotland där vi åt detta för första gången. Detta receptet smakade lika gott 😋

Irene

2021-09-24

Testa liknande recept

Laktosfri saffranspannkaka
Betyg 2.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranspannkaka
Betyg 4.1 av 5.
126 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gotländsk saffranspannkaka
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med kokos och apelsin
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dutch baby med risgrynsgröt
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga