Söt saffranspannkaka
Ett charmigt recept på söt saffranspankaka som passar utmärkt att servera som dessert på fest. Du gör efterrätten av bland annat risgrynsgröt, saffran, mandel, ägg och grädde. Utsökt att servera med vispad grädde och sylt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 liter färdig risgrynsgröt
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 msk strösocker
1 dl mandel
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
smör till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En fundering. Vad skiljer detta recept mot nr 12 från 2000. Samma recept gav då 4 portioner medans detta ska ge 6 portioner. Sämre tider nu? Det enda jag kan se är skillnad är mängden saffran. Och tiden i ugnen. Oavsett så blir det supergott. 😊
Christoffer
2024-10-01Enkelt att följa och passar perfekt till midsommar som alternativ till jordgubbstårtan 😀🔆
Patric
2022-06-24Vi har precis varit på Gotland där vi åt detta för första gången. Detta receptet smakade lika gott 😋
Irene
2021-09-24