Söt saffranspannkaka

38
3
Söt saffranspannkaka

Ett charmigt recept på söt saffranspankaka som passar utmärkt att servera som dessert på fest. Du gör efterrätten av bland annat risgrynsgröt, saffran, mandel, ägg och grädde. Utsökt att servera med vispad grädde och sylt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Söt saffranspannkaka

Ingredienser

6 portioner
1
liter färdig risgrynsgröt
1
paket saffran (à 1/2 g)
2 msk
strösocker
1 dl
mandel
3
ägg
1 1/2 dl
vispgrädde
1 tsk
vaniljsocker
-
smör till formen

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Fri från gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Jessika

2021-01-16

Gött och enkelt! Dubblade mängden saffran (som vanligt, oftast har Ica recepten för lite i min smak). Min persiska make sa att det smakade hemma. Tänker att det måste vara ett bra betyg.

Elin

2011-09-28

Det här receptet är gudasänt! Jag har tack vare detta infört saffranspannkaka som mycket uppskattad jultradition hemma hos oss. Det här är en av de godaste glutenfria efterrätterna jag smakat.

Eva

2009-08-14

Har ofta velat prova denna delikatess men inte hittat något bra recept. Det här var både enkelt och mycket gott. Eftersom det inte finns salmbär där jag bor använde vi hemlagad blåbärssylt och s.k cumberlandsylt.

Testa liknande recept