Gotländsk saffranspannkaka

19
8
Gotländsk saffranspannkaka

Med en gotländsk saffranspannkaka imponerar du på gäster och familj! Den saftiga pannkakan med sötmandel och grötris serveras med fluffigt vispad grädde och din egna favoritsylt.

Gotländsk saffranspannkaka

Ingredienser

8 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 l mjölk
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl hackad sötmandel
1 dl socker
1 paket saffran (à 1/2 g)

Till servering

lättvispad grädde
sylt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Paul

2020-12-23

Supergott!!!!

Silvia

2019-12-21

Ett enda ord: Salmbärs sylt! 😊

Helen

2007-12-16

Lagade nyligen mitt livs första saffranspannkaka. Den slog både bästa väninnans o alla jag åt på Gotland i somras :-)! Läs i Anna Bergenstsröms böcker, laga o njut! Valde feta varianten med grädde (mjölken slut) o det var en njutning. Inget mjöl i den inte! Från frysen går också bra, tinas o värms sen i vanlig ugn. Salmbärssylt om du får tag i! Lycka till o njut lika mkt som jag och mina nära o kära!