Gotländsk saffranspannkaka
Med en gotländsk saffranspannkaka imponerar du på gäster och familj! Den saftiga pannkakan med sötmandel och grötris serveras med fluffigt vispad grädde och din egna favoritsylt.
Ingredienser
8 portioner
2 dl grötris
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 l mjölk
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl hackad sötmandel
1 dl strösocker
1 paket saffran (à 1/2 g)
Till servering
lättvispad grädde
sylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dundergott!
Victoria
2024-11-23Misslyckades i första steget. Blandade ris o vatten, sänkte temperaturen och satte klockan till 10min. Riset brann! 😔 Man bör nu stå vid spisen och ha koll på.
Mitra
2024-04-27Skall inte vara mjöl i en saffranspannkaka.
Lena
2023-11-26