Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gotländsk saffranspannkaka

Med en gotländsk saffranspannkaka imponerar du på gäster och familj! Den saftiga pannkakan med sötmandel och grötris serveras med fluffigt vispad grädde och din egna favoritsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka grötriset med vatten och salt i en kastrull ca 10 min under lock.
  2. Tillsätt mjölken och låt gröten svälla på svag värme under lock ca 45 min. Låt gröten svalna något.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Blanda gröten med ägg, vetemjöl, mandel, socker och saffran. Häll smeten i en väl smord ugnssäker form ca 22 cm i diameter (för 8 port).
  5. Grädda saffranspannkakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Servera saffranspannkakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och sylt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 l mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
Till servering
  • ev lättvispad grädde
  • ev sylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?