Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Saffranslax är lika gott året runt! Skär laxen i kuber innan du kokar den. Servera sedan ihop med en klick apelsin- och grönpepparmajonnäs. Garnera gärna med en dillkvist!

Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Lax

600 g skinnfri laxfilé
2 gula lökar
1 morot
1 1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 dl ättiksprit
4 dl vatten
1 tsk dillfrö
1/2 g saffran

Majonnäs

1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar (från pepparkvarnen)
1 tsk finhackad inlagd grönpeppar
2 dl raps- eller matolja
1 tsk färskpressad apelsinsaft
1 tsk rivet apelsinskal

Till garnering

dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3274 KJ / 782 kCal
Fett62.2 g
Salt3.1 g
Kolhydrater27.8 g
Protein29 g

Testa liknande recept

  • Ädelfärskost med grönpeppar
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pepparkryddad quornfilé
    Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Peppargrillad entrecôte
    Betyg 2.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönpepparsås
    Betyg 4.5 av 5.243 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttgryta med grönpeppar
    Betyg 4.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad