Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffranskyckling

Får vi lov att bjuda på utsökta kycklingfiléer med spännande smak av saffran? Tillsammans med couscous, mangoldskott och smarrig yoghurtsås med honung och gräslök blir detta en härlig blandning av sötma och syra!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda samman alla ingredienser till marinaden.
  2. Strimla kycklingen och lägg den i marinaden ca 10 minuter.
  3. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Yoghurtsås: Skär gräslöken fint. Rör ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
  5. Stek kycklingen i oljan.
  6. Blanda ned mangolden i couscousen. Servera den med kycklingen och såsen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cous cous, ris eller quonia.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 portioner couscous eller annat gryn
  • 1 msk olja
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Yoghurtsås
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2124 kJ / 503 kCal