Saffranskyckling

15
3
Saffranskyckling

Får vi lov att bjuda på utsökta kycklingfiléer med spännande smak av saffran? Tillsammans med couscous, mangoldskott och smarrig yoghurtsås med honung och gräslök blir detta en härlig blandning av sötma och syra!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013

Saffranskyckling

Ingredienser

4 portioner

Marinad

1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
1 msk strösocker
1 krm cayennepeppar
rivet skal och saft från 1 citron
1 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Kyckling

4 kycklingfiléer
4 portioner couscous eller annat gryn
1 msk olja
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

Yoghurtsås

1/2 kruka gräslök
2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk honung
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri cous cous, ris eller quonia.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Ilda

2021-05-23

Väldigt gott måste jag säga! Jag vart supernöjd med smaken. Dock tyckte sambon att det smakade lite för mycket citron. Nästa gång ska jag testa med mindre citronsaft. Utöver detta var alla nöjda med middagen.

Mikaela

2020-07-26

Kyckling med sting perfekt balanserad av youghurt såsen mycket gott!

Anja

2013-03-28

Bjudmat, sa maken

Näringsvärde per portion

Energi 1648 KJ / 394 kCal
Fett 12 g
Salt 3 g
Kolhydrater 33 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden