Saffranskyckling
Får vi lov att bjuda på utsökta kycklingfiléer med spännande smak av saffran? Tillsammans med couscous, mangoldskott och smarrig yoghurtsås med honung och gräslök blir detta en härlig blandning av sötma och syra!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2013
Ingredienser
4 portioner
Marinad
1 vitlöksklyfta
1/2 g saffran
1 msk strösocker
1 krm cayennepeppar
rivet skal och saft från 1 citron
1 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Kyckling
4 kycklingfiléer
4 portioner couscous eller annat gryn
1 msk olja
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Yoghurtsås
1/2 kruka gräslök
2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk honung
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1648 KJ / 394 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater33 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Tog till mig tidigare kommentar och jag hade bara en halv citron hemma så det blev topp! Blev dock osäker på så kort tid att marinera så jag lät ligga en timme, mycket bra! Tog dragon istället för gräslök, jättegott!
Maija
2023-03-27Väldigt gott måste jag säga! Jag vart supernöjd med smaken. Dock tyckte sambon att det smakade lite för mycket citron. Nästa gång ska jag testa med mindre citronsaft. Utöver detta var alla nöjda med middagen.
Ilda
2021-05-23Kyckling med sting perfekt balanserad av youghurt såsen mycket gott!
Mikaela
2020-07-26