Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Avsluta julfirandet med läckert rödbrunlila päron inkokta i kanel och kryddig glögg. Koka gärna päronen några dagar i förväg. Ju rödare glögg desto vackrare blir päronen. Bjud med gräddig saffranscrème och krossade mandelbiskvier.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor.
  2. Lägg päronen i en kastrull med kanelstängerna. Häll på glögg så att det täcker.
  3. Koka upp och låt småkoka 5–10 minuter, tills päronen är mjuka (koktiden varierar beroende på storlek och sort). Prova med sticka. Ta från värmen och låt svalna. Ställ i kylen 1 dygn.
  4. Saffransfluff: Vispa saffran, grädde och crème fraiche fluffigt med elvisp. Rör ner honungen.
  5. Värm päronen i lagen. Krossa mandelbiskvierna grovt.
  6. Servera saffransfluffet och mandelbiskvierna till de ljumna päronklyftorna.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt crème fraiche med iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut biskvierna. Ersätt med grovriven rostad mandelmassa.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 fasta päron (t ex conference)
  • 3 kanelstänger
  • 1 flaska glögg (à 7 1/2 dl)
  • 1 1/2 dl mandelbiskvier
Saffransfluff
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk honung
Lägg till i inköpslistan