Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

19
1
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Avsluta julfirandet med läckert rödbrunlila päron inkokta i kanel och kryddig glögg. Koka gärna päronen några dagar i förväg. Ju rödare glögg desto vackrare blir päronen. Bjud med gräddig saffranscrème och krossade mandelbiskvier.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Ingredienser

6 portioner
5 fasta päron (t ex conference)
3 kanelstänger
1 flaska glögg (à 7 1/2 dl)
1 1/2 dl mandelbiskvier

Saffransfluff

1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk honung

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt crème fraiche med iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut biskvierna. Ersätt med grovriven rostad mandelmassa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Annette

2014-01-03

Vi lagade detta som nyårsefterrätt och det var mycket uppskattat. Lätt att laga några dagar i förväg, det förhöjde också smaken att päronen fått stå i lagen i tre dygn. Mycket smarrigt.