Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Avsluta julfirandet med läckert rödbrunlila päron inkokta i kanel och kryddig glögg. Koka gärna päronen några dagar i förväg. Ju rödare glögg desto vackrare blir päronen. Bjud med gräddig saffranscrème och krossade mandelbiskvier.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Ingredienser

6 portioner
5 fasta päron (t ex conference)
3 kanelstänger
1 flaska glögg (à 7 1/2 dl)
1 1/2 dl mandelbiskvier

Saffransfluff

1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk honung

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat

Kommentar

Vi lagade detta som nyårsefterrätt och det var mycket uppskattat. Lätt att laga några dagar i förväg, det förhöjde också smaken att päronen fått stå i lagen i tre dygn. Mycket smarrigt.

Annette

2014-01-03

Testa liknande recept

Glöggpäron
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glöggkokta päron med cheddar
Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.7 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ingefärspäron med kanel och mynta
Betyg 3.1 av 5.81 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kanelkokta päron med vispad grädde och chokladkräm
Betyg 4.6 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad