Avsluta julfirandet med läckert rödbrunlila päron inkokta i kanel och kryddig glögg. Koka gärna päronen några dagar i förväg. Ju rödare glögg desto vackrare blir päronen. Bjud med gräddig saffranscrème och krossade mandelbiskvier.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2013
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt crème fraiche med iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut biskvierna. Ersätt med grovriven rostad mandelmassa.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Annette
2014-01-03Vi lagade detta som nyårsefterrätt och det var mycket uppskattat. Lätt att laga några dagar i förväg, det förhöjde också smaken att päronen fått stå i lagen i tre dygn. Mycket smarrigt.