Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
1
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Avsluta julfirandet med läckert rödbrunlila päron inkokta i kanel och kryddig glögg. Koka gärna päronen några dagar i förväg. Ju rödare glögg desto vackrare blir päronen. Bjud med gräddig saffranscrème och krossade mandelbiskvier.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp

Ingredienser

6 portioner
5   fasta päron (t ex conference)
3   kanelstänger
1   flaska glögg (à 7 1/2 dl)
1 1/2 dl  mandelbiskvier

Saffransfluff

1   paket saffran (à 1/2 g)
2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  crème fraiche
1 msk  honung

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning. Ersätt crème fraiche med iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut biskvierna. Ersätt med grovriven rostad mandelmassa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Vi lagade detta som nyårsefterrätt och det var mycket uppskattat. Lätt att laga några dagar i förväg, det förhöjde också smaken att päronen fått stå i lagen i tre dygn. Mycket smarrigt.

Annette

2014-01-03

Testa liknande recept

Glöggpäron
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glöggkokta päron med cheddar 
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagda saffranspäron med vanilj
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranskokta päron
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta päron med stjärnanis
Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga