Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Avsluta julfirandet med läckert rödbrunlila päron inkokta i kanel och kryddig glögg. Koka gärna päronen några dagar i förväg. Ju rödare glögg desto vackrare blir päronen. Bjud med gräddig saffranscrème och krossade mandelbiskvier.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
5 fasta päron (t ex conference)
3 kanelstänger
1 flaska glögg (à 7 1/2 dl)
1 1/2 dl mandelbiskvier
Saffransfluff
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vi lagade detta som nyårsefterrätt och det var mycket uppskattat. Lätt att laga några dagar i förväg, det förhöjde också smaken att päronen fått stå i lagen i tre dygn. Mycket smarrigt.
Annette
2014-01-03