Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffranskokt ris med grönsaker

Överraska din familj med ett underbart, vegetariskt recept på saffranskokt ris som blandas med grönsaker. Koka dina ingredienser allt eftersom och avsluta med att blanda ner saftigt tomathack i det nykokta riset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i oljan i en traktörpannan eller kastrull. Häll över vatten och tillsätt salt och saffran. Koka under lock ca 20 min.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Lägg paprikan i pannan när 5 min återstår av koktiden.
  3. Skölj och tärna tomaterna. Vänd ner tomathacket i det nykokta riset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1 grön paprika
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1150 kJ / 275 kCal