Saffranskladdkaka med mandelmassa

Betyg 4.8 av 5.94 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
4.8Världens godaste
Saffranskladdkaka med mandelmassa

Jättegott recept på saffranskladdkaka utan vit choklad som du istället bakar med mandelmassa - det här är en variant av kladdkaka som passar perfekt till jul. Saffranet och mandelmassan ger en härligt kladdig kaka med en julig och rund smak, utan att det blir riktigt lika sött som med vit choklad i kakan. Självklart kan du justera kladdigheten med antal minuter i ugnen.

Saffranskladdkaka med mandelmassa

Ingredienser

8 bitar
ca 1 msk flytande matfett (till formen)
ca 1/2 dl ströbröd (till formen)
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g margarin eller smör
2 förp saffran (à 0,5 g)

Till servering

bär eller sylt
vispbar matlagningsgrädde

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

26 st
  • God men ettersöt. Minska gärna rejält på sockret.

    Emmeli

  • Denna lagar jag varje första advent och det spelar ingen roll hur jag gör. Första försöket blir alltid med frasiga kanter och ett innehåll som rinner ut till barnens förtjusning. Underbart. Med det så tar jag revansch och bakar den igen och då blir den alltid perfekt. Nu har det blivit tradition. Och - det är inte receptet det är fel på utan helt och hållet den mänskliga faktorn. Jag älskar att laga mat, men är inte lika bra på att hålla mig till mått och precision. :D

    Hanna

  • Svårt att få den klar inom tidsramen, hade över och undervärme men den stod inne i 24 min och var kladdig ut till kanterna. Satte in den EN min till och då var den inte längre kladdig över huvud taget. Jag anv timern på mobilen och satt vid ugnen hela tiden.

    Jessica

  • Går det bra att frysa kakan?

    Kickan

    Hej Kickan! Ja, det går jättebra att frysa den. Hoppas att du gillar kakan! Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Min blev inte heller kladdig, trots att jag tog ut den i förtid, efter 14 min. Kan det bero på äggstorleken? Kan ni ange vikt på äggen?

    Karin

    Hej Karin! Trist att din kaka inte blev kladdig! Jag gjorde en med 60 g ägg som gick 15 minuter och den var då riktigt kladdig. Körde du på varmluft? Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Kan man byta ut margarin mot smör

    Lena

    Hej Lena! Ja, det går fint! God Jul. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

    Hej Lena! Det går bra. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Äts med nöje året runt.

    Britt

  • Kan man använda mandelmjöl istället för vetemjöl?

    Linda

    Hej Linda! Vi är osäkra på om det går, vi rekommenderat att du gör denna istället som innehåller mandelmjöl https://www.ica.se/recept/glutenfri-saffranskladdkaka-729495/ Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hur länge kan man spara denna i kylskåp? Går den att göra tre-fyra dagar i förväg?

    Sofia

    Hej Sofia! Ett par dagar i kylen går fint men om du vill laga den upp emot 4 dagar innan den ska serveras skulle jag nog frysa in den. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jättegod och kladdig! Jag tycker att saffran och kokos funkar fint ihop, så jag bytte ströbrödet i formen mot kokos. Minskade också ned sockret till 2 dl.

    Karin

Testa liknande recept

  • Saffransbullar med vit choklad
    Betyg 4.7 av 5.126 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri saffranskladdkaka
    Betyg 4.5 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Overnight oats med fyra sorters topping
    Betyg 4.6 av 5.160 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Saffransbullar med mandelmassa
    Betyg 4.1 av 5.126 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chiapudding med mandelmjölk
    Betyg 4.5 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mazarin i långpanna
    Betyg 4.3 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad