Saffranskladdkaka med mandelmassa

Jättegott recept på saffranskladdkaka utan vit choklad som du istället bakar med mandelmassa - det här är en variant av kladdkaka som passar perfekt till jul. Saffranet och mandelmassan ger en härligt kladdig kaka med en julig och rund smak, utan att det blir riktigt lika sött som med vit choklad i kakan. Självklart kan du justera kladdigheten med antal minuter i ugnen.

Ingredienser
8 bitar
ca 1 msk flytande matfett (till formen)
ca 1/2 dl ströbröd (till formen)
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g margarin eller smör
2 förp saffran (à 0,5 g)
Till servering
bär eller sylt
vispbar matlagningsgrädde
Gör så här
00:18:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
21 stKan man byta ut margarin mot smör
Lena
Hej Lena! Ja, det går fint! God Jul. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej Lena! Det går bra. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Äts med nöje året runt.
Britt
Kan man använda mandelmjöl istället för vetemjöl?
Linda
Hej Linda! Vi är osäkra på om det går, vi rekommenderat att du gör denna istället som innehåller mandelmjöl https://www.ica.se/recept/glutenfri-saffranskladdkaka-729495/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket