Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple
En perfekt saffranskladdkaka som har allt! Denna magiska kladdkaka med saffran och vit choklad toppas med en fräsch crème fraiche-frosting och syrliga, saftiga granatäppelkärnor. Baka den till nästa adventsfika eller glöggmingel!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
10-12 bitar
smör till formen
mjöl till formen
150 g vit blockchoklad
150 g smör
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Frosting
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Garnering
granatäpple till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1643 KJ / 393 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
Receptet fungerade jätte bra. Viktigt att smälta choklad och smör i vattenbad på spisen, det tar lite tid och man får röra om då och då men det blir jätte bra. Sedan är det bara följa receptet .Jag vispade i äggen med elvisp det blev en fin smet.
Agnes
2024-12-12Om man vill göra den glutenfri, tips på vilket ”mjöl” jag ska använda ist och gärna vilken mängd. Tacksam för svar 🙏🏻 Marita
Marita
2024-12-08Hej Marita! Här finns ett recept som du kan använda som bas och sen lägga till frosting och granatäpplekärnor. Vänliga hälsningar Tove https://www.ica.se/recept/glutenfri-saffranskladdkaka-729495/
Redaktionen
2024-12-09Smöret och chokladen skar sig. Gick att rädda genom att separera fettet från resten av smeten. Sedan tillföra äggen och efter det droppvis tillföra fettet igen. Nu ser den ut som den ska 😊
Anja
2024-12-05Hej Anja! Det var ett klurigt sätt! Smeten brukar gå ihop när man väl har blandat i alla ingredienser. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-06