Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple
En perfekt saffranskladdkaka som har allt! Denna magiska kladdkaka med saffran och vit choklad toppas med en fräsch crème fraiche-frosting och syrliga, saftiga granatäppelkärnor. Baka den till nästa adventsfika eller glöggmingel!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
10-12 bitar
smör till formen
mjöl till formen
150 g vit blockchoklad
150 g smör
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Frosting
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Garnering
granatäpple till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1643 KJ / 393 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
Är det helfet crème fraiche eller kan man använda light?
Miranda
2024-04-24Hej Miranda! Det är fullfet som är använd i receptet. Risken är att den blir lite lös om du använder lätt crème fraiche. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-26Supergod! Men räcker med 1 dl socker! Annars en riktig favorit hos mig och mina nära och kära.
Sara
2023-02-18Väldigt gott med granatäpplekärnor men lite för söt. Nästa gång ska jag ta mindre socker.
Niloofar
2022-03-02