Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple 

En perfekt saffranskladdkaka som har allt! Denna magiska kladdkaka med saffran och vit choklad toppas med en fräsch crème fraiche-frosting och syrliga, saftiga granatäppelkärnor. Baka den till nästa adventsfika eller glöggmingel!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar). Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Rör ner saffran. Låt svalna lite.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i chokladsmöret. Tillsätt ägg och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 23–25 minuter. Låt svalna helt.
  4. Frosting: Vispa crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en fast kräm och bred över den kalla kakan.
  5. Garnering: Toppa med granatäppelkärnor.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
  • smör till formen
  • mjöl till formen
  • 150 g vit blockchoklad
  • 150 g smör
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
Frosting
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
Garnering
  • granatäpple till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer