Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kladdkaka med mandlar och aprikoser som ger energi

Aprikoser, mandlar och dadlar ger detta recept på kladdkaka en ny dimension. En lättlagad och fantastiskt god kaka som inte bara stillar sötsuget utan även ger dig massor utav energi!
Mer energi hittar du i dessa kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en form, 26 cm i diameter (för 4 port).
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner aprikoser, mandel, dadlar eller russin, kakao, matfett och mjölet.
  4. Häll i formen, grädda ca 35 minuter mitt i ugnen. Kakan ska vara lite kladdig när den kommer ut från ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1/2 dl finhackade torkade aprikoser
  • 1/2 dl grovhackade mandlar
  • 1/2 dl finhackade dadlar eller russin
  • 5 msk kakao
  • 125 g smält smör eller margarin
  • 2 dl glutenfritt mjöl (2 dl glutenfritt motsvarar 1 dl vanligt mjöl)
Lägg till i inköpslistan