Kladdkaka med rödbetor

Ja du läste rätt! En kladdkaka med rödbetor! Varför då undrar du? Jo för att den blir ännu godare så! Och helt ärligt hur många klassiska kladdkakor har du bakat? Nu är det dags för en uppgraderad och ännu smakrikare variant. Servera med vispad grädde.

Ingredienser
ca 10 bitar
200 g rödbetor
125 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
Gör så här
00:02:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan grädde till servering och florsocker till garnityr.
Energi1097 KJ / 262 kCal
Fett13 g
Salt0.2 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
Vårt lilla hushåll, som älskar rödbetor, choklad och kombon, tyckte att den var jättegod. Speciellt med en klick lättvispad grädde. Lite osäker på hur den ska se ut när den är färdiggräddad. När jag tog ut den efter 15 min såg den helt ogräddad ut en bit in från kanten så jag ställde in den i ugnen igen. Och gräddade för länge. Så kladdig blev den inte men saftig och god ändå. Den gör jag igen.
Mona
2025-03-09Den uppskattades inte av familjen. Men nu har vi testat.
Jeanette
2020-03-28