Kladdkaka med rödbetor
Ja du läste rätt! En kladdkaka med rödbetor! Varför då undrar du? Jo för att den blir ännu godare så! Och helt ärligt hur många klassiska kladdkakor har du bakat? Nu är det dags för en uppgraderad och ännu smakrikare variant. Servera med vispad grädde.
Ingredienser
ca 10 bitar
200 g rödbetor
125 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan grädde till servering och florsocker till garnityr.
Gör så här
Tips
Servera gärna kakan med lösvispad grädde och strö över lite florsocker.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1097 KJ / 262 kCal
Fett13 g
Salt0.2 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentar
Den uppskattades inte av familjen. Men nu har vi testat.
Jeanette
2020-03-28