Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen chokladbrownie med glass och tropisk sallad

Fenomenal avslutning på middagen! Ljummen chokladbrownie med glass och tropisk sallad gillas av alla. Tropiska smaker som physalis, carambole och granatäpple lyfter den mäktiga chokladbakelsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Chokladbrownie: Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt smöret och låt smälta i chokladen.
  3. Blanda socker, mjöl och kokos i en bunke. Rör ner äggen och blanda i chokladen.
  4. Pensla portionsformar, eller helst en muffinsplåt, med smör. Häll i smeten.
  5. Grädda mitt i ugnen tills ytan är torr men med en lite kladdig kärna, ca 10 minuter. Låt svalna.
  6. Tropisk sallad: Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och spara juicen som rinner ut. Halvera physalisen. Skrapa ut kärnorna ur granatäpplet. Skiva carambolen. Blanda samman frukterna i en skål/burk.
  7. Förbered att ta med: Plasta muffinsplåten och ta med den, burken med fruktsalladen och glassen.
  8. Anrätta på plats: Låt glassen stå framme en stund före servering. Ta ut browniesarna ur formarna och värm 5-6 åt gången, ca 1 minut i mikron. Lägg upp med fruktsalladen.

Ingredienser

Portioner: 12 st
Chokladbrownie
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 3 ägg
  • smör till pensling av formar
Tropisk sallad
  • 2 apelsiner
  • 10 physalis
  • 1 granatäpple
  • 1 carambole
Till servering
  • ca 1 l vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer