Ljummen chokladbrownie med glass och tropisk sallad
Fenomenal avslutning på middagen! Ljummen chokladbrownie med glass och tropisk sallad gillas av alla. Tropiska smaker som physalis, carambole och granatäpple lyfter den mäktiga chokladbakelsen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
12 st
Chokladbrownie
150 g mörk blockchoklad
150 g rumsvarmt smör
4 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl riven kokos
3 ägg
smör till pensling av formar
Tropisk sallad
2 apelsiner
10 physalis
1 granatäpple
1 carambole
Till servering
ca 1 l vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott, dock minskade jag socker till 2 dl. Fungerar utmärkt i stora muffinsformar av papper. Fruktsalladen kan man komponera efter vad man har tillgång till.
Camilla
2014-09-15Alldeles för sött, tycker jag med. Jag använde också en teflonbelagd muffinsform med pappersform inuti. Då fastnade de i papperet. Kan det vara kokosen som är problematiken? Smaken OK, men det finns andra recept som fungerar!
Inger
2008-03-10Alldeles för sött, ska det verkligen vara 4 DL socker?Jag använde en teflonbelagd muffinsform och fick grädda drygt 15 min, ändå fastnade de i formen och jag lyckades inte få ut en enda hel brownie.
Fredrik
2008-01-01