Saffranskladdkaka med crème fraiche- frosting och granatäpple
En perfekt saffranskladdkaka som har allt! Denna magiska kladdkaka med saffran och vit choklad toppas med en fräsch crème fraiche-frosting och syrliga, saftiga granatäppelkärnor. Baka den till nästa adventsfika eller glöggmingel!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
10-12 bitar
smör till formen
mjöl till formen
150 g vit blockchoklad
150 g smör
1 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Frosting
2 dl crème fraiche
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Garnering
granatäpple till garnering
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1643 KJ / 393 kCal
Fett27 g
Salt0.3 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
18 stAlldeles för lång tid i ugnen!
Johanna
Receptet fungerade jätte bra. Viktigt att smälta choklad och smör i vattenbad på spisen, det tar lite tid och man får röra om då och då men det blir jätte bra. Sedan är det bara följa receptet .Jag vispade i äggen med elvisp det blev en fin smet.
Agnes
Om man vill göra den glutenfri, tips på vilket ”mjöl” jag ska använda ist och gärna vilken mängd. Tacksam för svar 🙏🏻 Marita
Marita
Hej Marita! Här finns ett recept som du kan använda som bas och sen lägga till frosting och granatäpplekärnor. Vänliga hälsningar Tove https://www.ica.se/recept/glutenfri-saffranskladdkaka-729495/
ICA-köket
Smöret och chokladen skar sig. Gick att rädda genom att separera fettet från resten av smeten. Sedan tillföra äggen och efter det droppvis tillföra fettet igen. Nu ser den ut som den ska 😊
Anja
Hej Anja! Det var ett klurigt sätt! Smeten brukar gå ihop när man väl har blandat i alla ingredienser. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Är det helfet crème fraiche eller kan man använda light?
Miranda
Hej Miranda! Det är fullfet som är använd i receptet. Risken är att den blir lite lös om du använder lätt crème fraiche. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Supergod! Men räcker med 1 dl socker! Annars en riktig favorit hos mig och mina nära och kära.
Sara
Väldigt gott med granatäpplekärnor men lite för söt. Nästa gång ska jag ta mindre socker.
Niloofar
Gott o lättlagat! Lite svårt att får loss från botten.
Josefin
Enkel att göra och fantastiskt god.
Janette
Mums Jag tog frysta lingon istället för granatäpple. Blev också smaskens!
Maria