Kladdpepparkaka med skumtomtefrosting

En kladdig kladdpepparkaka passar perfekt på fikat med extra allt! För extra mycket julkänsla kan du toppa kakan med frosting gjord av skumtomtar och vispgrädde - och några söta skumtomtar såklart. Ho ho!

Ingredienser
12 bitar
Frosting
1 förp juleskum (à 100 g)
3 dl vispgrädde
Kladdkaka
200 g smör
1 tsk mald kanel
1 tsk malen nejlika
1 tsk malen ingefära
4 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
Topping
juleskum
chokladgodis
Gör så här
06:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit utan skumtomtar och chokladgodis till servering.
Energi1913 KJ / 457 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater46 g
Protein6 g
Kommentarer
Jättegod kladdpepparkaka jul-edition! 20 min i ugnen var alldeles för kort tid, kakan var långt i från klar. Efter 30 min i ugnen blev kakan alldeles perfekt med en jämn fördelning av kladdighet. Skumtomtefrostingen vad okej men kunde lika gärna ha hoppats över.
Sylwia
2024-12-31Jag förmodar att grädden ska vispas också? Efter kylningen förmodar jag?
Pernilla
2024-12-29Hej Pernilla! Ja, det ska den, det har vi glömt! Jag har lagt till den nu! Tack för att du såg det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-30