Saffranskaka i långpanna

Betyg 4.5 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Saffranskaka i långpanna

En god och saftig saffranskaka i långpanna är perfekt att bjuda på under hela december. När doften av saffran sprider sig från köket infinner sig julkänslan på ett kick.

Saffranskaka i långpanna

Ingredienser

24 portioner
200 g smör
2 förp saffran (à 1/2 g)
1 dl vatten
smör (till långpannan)
ströbröd
6 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl pärlsocker

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Blev perfekt behövde dock 10 min extra i ugnen.

    Katarina

  • Jag tillhör nog skaran som misslyckades med denna kaka, trots jag vispade ägg och socker ordentligt. Den smakade bara bakpulver. det verkar vara 50/50 som lyckas med denna, Finns så många andra recept som är billigare och mindre risk att misslyckas med.

    Zenita

  • Enkelt, snabbt och super gott! Katrina

    Katrina

  • Enkel och god, funkar jättebra att göra mjölkfri. Gräddningstiden stämde precis för mig. Jag pudrar florsocker över innan servering, istället för pärlsocker.

    Anna

  • Mycket bra se bara till att vispa ägg o socker riktigt pösigt

    Marianne

  • Är receptet korrekt skrivet? Jag har följt allt till punkt och pricka men efter 25 min i ugnen så var kakan hög men inuti flytande. Lät den då stå ett tag till och tog sedan ut den, varefter den sjönk ihop i mitten. Lite tråkigt utseende på kakan.

    Camilla

  • Antingen håller min ugn på att ge upp eller har fått fnatt, för det här blev inte alls bra. Jag är utbildad bagare/konditor och är 100% säker på att jag gjort allt rätt, kakan är stor och ser fluffig ut men inuti alldeles lös…

    Felicia

  • Hög och fin smak.6

    Kajsa

  • Jättetorr och smulig!

    Maria

  • Hej, kan man lägga i tinade lingon eller hallon i smeten innan bakning, undrar Helena

    Helena

    Hej Helena! ja, vad gott det lät! Det går säkert superbra men jag skulle vända ner dom frysta i smeten och inte tinade. Kanske då tar någon minut extra i ugnen. Risken med tinade är att hela kakan blir rosa istället. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi916 KJ / 219 kCal
Fett9 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Veganska saffransbullar med vanilj
    Betyg 4.9 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransbullar med vit choklad
    Betyg 4.7 av 5.126 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranskladdkaka med mandelmassa
    Betyg 4.8 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julskinka i ugn
    Betyg 4.6 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttbullar i ugn
    Betyg 4.4 av 5.614 personer har röstat
    Receptet har 100 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad