Saffranskaka i långpanna

En god och saftig saffranskaka i långpanna är perfekt att bjuda på under hela december. När doften av saffran sprider sig från köket infinner sig julkänslan på ett kick.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi916 KJ / 219 kCal
Fett9 g
Salt0.5 g
Kolhydrater31 g
Protein3 g
Kommentarer
27 stBlev perfekt behövde dock 10 min extra i ugnen.
Katarina
Jag tillhör nog skaran som misslyckades med denna kaka, trots jag vispade ägg och socker ordentligt. Den smakade bara bakpulver. det verkar vara 50/50 som lyckas med denna, Finns så många andra recept som är billigare och mindre risk att misslyckas med.
Zenita
Enkelt, snabbt och super gott! Katrina
Katrina
Enkel och god, funkar jättebra att göra mjölkfri. Gräddningstiden stämde precis för mig. Jag pudrar florsocker över innan servering, istället för pärlsocker.
Anna
Mycket bra se bara till att vispa ägg o socker riktigt pösigt
Marianne
Är receptet korrekt skrivet? Jag har följt allt till punkt och pricka men efter 25 min i ugnen så var kakan hög men inuti flytande. Lät den då stå ett tag till och tog sedan ut den, varefter den sjönk ihop i mitten. Lite tråkigt utseende på kakan.
Camilla
Antingen håller min ugn på att ge upp eller har fått fnatt, för det här blev inte alls bra. Jag är utbildad bagare/konditor och är 100% säker på att jag gjort allt rätt, kakan är stor och ser fluffig ut men inuti alldeles lös…
Felicia
Hög och fin smak.6
Kajsa
Jättetorr och smulig!
Maria
Hej, kan man lägga i tinade lingon eller hallon i smeten innan bakning, undrar Helena
Helena
Hej Helena! ja, vad gott det lät! Det går säkert superbra men jag skulle vända ner dom frysta i smeten och inte tinade. Kanske då tar någon minut extra i ugnen. Risken med tinade är att hela kakan blir rosa istället. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket