Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kräftsoppa

Här är en luxuös och krämig kräftsoppa med fylliga, djupa och ljuvliga smaker. Soppan tar ungefär 45 minuter att tillaga så den passar om du vill lyxa till vardagen lite alternativt njuta av något extra på helgen! Avnjut tillsammans med rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala kräftorna. Fräs kräftskalen i olivolja. Tillsätt lök, fänkål, tomatpuré och krondill.
  2. Tillsätt fiskbuljongen och vinet och låt sjuda i 10-12 minuter. Sila den.
  3. Häll i grädde och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar, och ev. en skvätt cognac.
  4. Ta upp krondillen ur soppan. Garnera soppan med några färska kräftstjärtar och med rostat bröd.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkfri: använd havrebaserat gräddalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kräftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar
  • 1 tsk tomatpuré
  • krondill
  • 6 dl fiskbuljong (tärning)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar efter smak
  • ev lite konjak
  • rostat vitt bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer