Saffransgrottor är spröda, små kakor med saffran och syltfyllning. Låt degen vila i kylen innan du bakar ut den så går det enklare. Rulla kakorna som små bollar och gör en grop i dem. Lägg en klick rårörda lingon eller hallon i dem. Gott!
Kakorna är fria från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Näringsberäkningen är beräknad per styck.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jessica
2021-12-15Mycket bra recept, följde Carolines tips om 2 msk vatten och degen blev perfekt. Båda ggr jag bakade. Sååå goda!
Caroline
2020-12-20Har i 1-2 msk iskallt vatten när jag knådar ihop degen. Annars blir den för smulig och går inte att hantera.