Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rökt lax och gurk- och avokadosallad med curry

Små laxtilltugg är alltid populärt som mingelmat eller som förrätt. Rökt lax och gurk- och avokadosallad med curry är en snabb och enkel variant med sting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna gurkan. Dela, kärna ur och tärna avokadon. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Blanda citronskal och -saft med olivolja och curry i en bunke. Vänd ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Servera salladen med rökt lax på knäckesticks.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på knäckesticksen. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria knäckesticks.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 gurka
  • 2 avokado
  • 1/2 rödlök
  • 1 röd chilipeppar
  • skal och saft från 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • salt och peppar
Till servering
  • rökt lax i skivor
  • knäckesticks
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 582 kJ / 139 kCal