Saffransgravad torskrygg med pancetta

Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ett raffinerat tilltugg som med lite framförhållning är enkelt att laga. Torsken gravas med socker, salt och saffran – konsistensen blir mjäll och smaken underbar. Lägg tunna skivor på knäcke och toppa med en snygg ros av orökt pancetta, culatello eller coppa.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Saffransgravad torskrygg med pancetta

Ingredienser

8 portioner
2 bitar fryst torskryggfilé (à 140 g)
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 msk salt
1 msk strösocker
20 bitar milda knäckesticks
70 g skivad pancetta (alt culatello eller coppa)
dillvippor till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergod! Har blivit en klassiker vid jul sen den publicerades i Buffé för några år sen , alltid lika uppskattad, serverad i tunna skivor på friterade tunnbrödschips. Minst lika god utan skinka.

    Birgitta

Näringsvärde per portion

Energi673 KJ / 161 kCal
Fett2 g
Salt0.98 g
Kolhydrater21 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Snapsgravad lax
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Heta saffransräkor
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsoppa med fetaost och linser
    Betyg 2.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad