Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mumsig müsli

Äppeljuice och lönnsirap ger sötma, nötter och frön ger bra fetter i denna mumsiga müsli som du med fördel strör på frukostfilen eller på fruktsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda grovhackad sötmandel, dinkelflingor (dinkelvariant av havregryn), riven kokos, solrosfrön, pumpakärnor, hasselnötter och sesamfrön i en bunke.
  3. Blanda kokosolja (värm den så blir den flytande) med äppeljuice/-must, lönnsirap och ev vaniljpulver. Häll över den torra blandningen och blanda runt väl, gärna med händerna.
  4. Lägg på en bakpappersklädd plåt med höga kanter. Rosta ca 30 minuter i ugnen, tills müslin fått fin färg, vänd runt efter halva tiden.
    Låt müslin svalna något. Blanda ner quinoapuffar (eller rispuffar), dinkelflakes (eller cornflakes) och torkade bär (t ex russin, goji bär, blåbär, tranbär).
  5. Förvara i en burk med lock.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt dinkelflingor med havregryn (rent havre), quinoa-, bovete eller hirsflingor. Välj lämpliga cornflakes fria från gluten.

Ingredienser

Portioner: 18 dl
  • 1 dl grovhackad sötmandel
  • 7 dl dinkelflingor
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 3 msk kokosolja
  • 1/2 dl äppeljuice (alt äppelmust)
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl quinoapuffar (alt rispuffar)
  • 2 dl dinkelflingor (alt cornflakes)
  • 3 dl torkade bär (t ex russin, gojibär, blåbär och tranbär)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 234 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer