Saffransgifflar

Betyg 4.7 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Saffransgifflar

Saffransgifflarna blir extra goda av smör- och mandelmassefyllningen med vanilj som breds på degen innan den rullas ihop till en giffel. Strö lite florsocker över de färdiggräddade saffransbullarna och bjud på vackra och goda saffransgifflar till julfikat.

Saffransgifflar

Ingredienser

18 st
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 tsk strösocker
1 msk färskpressad apelsinsaft eller rom
3 dl mjölk
1/2 förp färsk jäst (à 50 g)
1 dl strösocker
8 - 9 dl vetemjöl (8-9 dl motsvarar ca 480-540 g)
1/2 tsk salt
100 g rumstempererat smör

Fyllning

75 g rumstempererat smör
75 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1 ägg (till pensling)

Vid servering

1 tsk florsocker

Gör så här

00:05:00
00:10:00
00:05:00
00:45:00
00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Så jag använder rätt mängd, är det 25 eller 50 g jäst som ska användas. Det verkar som det ska vara 25 g, men aningens otydligt. Skulle vara bättre om ni skrev 25 g jäst istället för ett halvt paket.

    Åsa

    Hej Åsa! Det är 25 g jäst som används i det här receptet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Väldigt lättarbetad deg! Jag gjorde 24 st (3 cirklar, 8 snittar var) och dubbel sats av fyllningen där jag även la till rivet apelsinskal. Hade inga problem med att fyllningen läckte. Gräddade 10 min 175C varmluft så att jag kunde ta båda plåtarna samtidigt.

    Ingrid

  • Wow!!! De blev såå fluffiga och saftiga!!

    Madelene

  • Mycket bra recept

    Victoria

  • Säkert goda men för stora! Kunde gott och väl gjort 24 istället för 18. Smör/vanilj-röran flöt ut på hela plåten😵‍💫🤪.

    Siv

  • Kan man frysa in dessa?

    Louise

    Hej Louise! Alla bullar är ju godast nybakade men det går bra att frysa dem. Hoppas du gillar gifflarna. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jättegoda. Mycket populära

    Leif

  • SÅ goda! Detta är det godaste jag bakat, gjorde succé på fikat igår. Alla ville ha receptet, bästa betyget! Härlig deg att jobba med, enda jag fick göra mer av var mandelfyllningen😃

    Katharina

  • Lagade dessa ikväll och jag måste bara säga.. DET HÄR ÄR DET ABSOLUT BÄSTA DEGRECEPTET JAG NÅGONSIN ANVÄNT. Degen blir sååååå fluffig att det känns som om man har moln i handen medan man arbetar med den😍 För att inte nämna hur dem smakar.. dem bara smälter i munnen. Jag skojar inte. Provade en för att veta att dem blev goda och har lyckats och handen for automatiskt bara fram och tillbaka efter fler och fler och fler. Min fyllning räckte tyvärr inte till då jag körde dem runda(som pågen gifflar ungefär) men då tog jag hallon&blåbärssylt och det blev så sjukt gott så det finns inte. Tvekar du på att baka det här så bör du inte tveka något mer. DESSA ÄR HIMLEN. Brukar aldrig skriva recensioner på recept annars men är så sjukt imponerad över hur väl det blev.

    Amelia

    Å tack Amelia <3 vad glada vi blir för din fina kommentar. Detta ska jag hälsa receptkreatören. Önskar dig en riktigt god jul /Ulrika

    ICA-köket

  • Använde minsta mängden mjöl men dubbels sats fyllning. Blev 24 st.

    Ingabritt

Näringsvärde per st

Energi978 KJ / 234 kCal
Fett10 g
Salt0.5 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Pepparkaksbollar
    Betyg 2.9 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Babka med saffran och choklad
    Betyg 4.5 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Pepparkaksbulle
    Betyg 3.7 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransfläta med mandel och lingon
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Saffransbullar med mandelmassa
    Betyg 4 av 5.119 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelsnäcka
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad