Saffransfläta med mandel och lingon

Ingen jul utan saffransbullar! Imponera på julfikat med denna saftiga, gyllene saffranslängd i form av en vacker fläta fylld med
mandelmassa och lingon toppad med hackad mandel.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
10-12 bitar
25 g färsk jäst
2 dl mjölk (3 %)
1 förp saffran (à 1/2 g)
6 1/2 dl vetemjöl + extra till utbakning (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)
1 dl strösocker
75 g rumstempererat smör
1 ägg
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg (till pensling)
Fyllning
150 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl frysta lingon
1 msk majsstärkelse
1 dl hackad sötmandel
Sockerlag
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
Gör så här
00:10:00
02:00:00
01:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein9 g
Kommentarer
Hej, har jag förstått rätt att det blir två längder av detta receptet?
Sandra
2024-12-11Hej Sandra! Ja, precis! Två längder blir det. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-11Hej bakar just detta recept för första gången. Men ska degen verkligen jäsa i kylskåpet ?
Elisabeth
2024-11-26Hej Elisabeth! Det här receptet är gjort så men det behöver du ju inte om du inte vill. Tanken är att smakerna ska mogna. Men har du bråttom så jäs i rumstemperatur du. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26Andra året jag gör de här och de är så löjligt goda! Behövdes kanske en matsked extra mjöl till degen, men efter jäsning i kylskåp går den jättebra att baka ut även om den känns lite kladdig till en början. Favoritrecept!
Rebecka
2023-12-17