Saffransgifflar

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
10
Saffransgifflar

Saffransgifflarna blir extra goda av smör- och mandelmassefyllningen med vanilj som breds på degen innan den rullas ihop till en giffel. Strö lite florsocker över de färdiggräddade saffransbullarna och bjud på vackra och goda saffransgifflar till julfikat.

Saffransgifflar

Ingredienser

18 st
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 tsk strösocker
1 msk färskpressad apelsinsaft eller rom
3 dl mjölk
1/2 förp färsk jäst (à 50 g)
1 dl strösocker
8 - 9 dl vetemjöl (8-9 dl motsvarar ca 480-540 g)
1/2 tsk salt
100 g rumstempererat smör

Fyllning

75 g rumstempererat smör
75 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
1 ägg (till pensling)

Vid servering

1 tsk florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt lättarbetad deg! Jag gjorde 24 st (3 cirklar, 8 snittar var) och dubbel sats av fyllningen där jag även la till rivet apelsinskal. Hade inga problem med att fyllningen läckte. Gräddade 10 min 175C varmluft så att jag kunde ta båda plåtarna samtidigt.

Ingrid

2023-12-17

Wow!!! De blev såå fluffiga och saftiga!!

Madelene

2023-12-02

Mycket bra recept

Victoria

2023-11-30

Näringsvärde per st

Energi978 KJ / 234 kCal
Fett10 g
Salt0.5 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pepparkaksbulle
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Babka med saffran och choklad
Betyg 4.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksbollar
Betyg 2.9 av 5.
151 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransfläta med mandel och lingon
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanelsnäcka
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärsbullar
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga