Babka med saffran och choklad

47
13
Babka med saffran och choklad

Babka är en magisk god och saftig flätad bulle, här formad som en krans, smaksatt med saffran och fylld med ljuvlig choklad – perfekt att baka till julfika eller adventsfika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Babka med saffran och choklad

Ingredienser

ca 15 bitar

Deg

1 1/2 dl mjölk (3%)
2 förp saffran (à 1/2 g)
4 msk strösocker
1/4 förp färsk jäst (à 50 g)
125 g rumsvarmt smör
2 rumsvarma ägg
6 - 7 dl vetemjöl (7 dl motsvarar ca 420 g)
1/2 tsk salt

Fyllning

75 g mörk choklad
150 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker
vetemjöl (till utbakning)

Sockerlag

3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk, smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Sandra

2021-06-07

Jag älskar verkligen bakverk med saffran. Fantastisk att ha med sig på fisketuren!

Linnea

2020-12-17

Jättegod, frös in bitar och plockat fram under december och mumsat.

Katherine

2020-12-16

David haha, ja vi har alla antikroppar nu och det var bara närmsta familjen som ändå kommer ses vid jul. Har själv haft rona två gånger och har varit långtidssjuk, kände att jag ville ta emot besök av föräldrarna och syskon på min födelsedag :)

Testa liknande recept