Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Saffransfalafel

Smakrika och vackra falafel med smak av saffran. Vi kan kalla dem julfalafel om du så önskar! Ett perfekt veganskt tillbehör till julbordet, som vegoalternativ för köttbullar. Välj mandelmjöl för att göra falafelbollarna glutenfria!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av och skölj kikärtorna. Skala och hacka lök och vitlök. Mixa alla ingredienser till en slät smet.
  3. Forma smeten till små bollar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Vänd bollarna försiktigt efter halva tiden. Servera gärna med couscoussallad eller i en wrap med grönsaker.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj mandelmjöl istället för vetemjöl.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 380 g)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl eller mandelmjöl
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer