Pasta med havskräftsstjärtar
Snabblagad pasta med massor av god smak från chili, vitlök, spenat och naturligtvis de härliga havskräftstjärtarna. Krämigt god blir pastan av grädde och lite vatten från pastakoket.
Ingredienser
2 portioner
1 förp kylda kokta havskräftstjärtar (à 300 g)
1/2 röd peppar (chili)
1 stor vitlöksklyfta
1 kruka persilja
2 port spaghetti
2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
1 dl vatten (från pastakoket)
25 g smör
1 dl vispgrädde
salt
nymalen svartpeppar
65 g babyspenat
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3583 KJ / 857 kCal
Fett46 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt god! Man kände smaken
Erik
2024-08-16