Saffransbutterkaka

26
9
Saffransbutterkaka

Om du vill baka den godaste saffranskakan inför jul ska du testa det här ljuvliga receptet på saffransbutterkaka. Kakan blir otroligt mjuk och saftig med en underbar smak av saffran, mandelmassa och mandel. Gudomligt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Saffransbutterkaka

Ingredienser

2 st
1
paket jäst
150 g
smör
5 dl
mjölk
1 1/2 dl
socker
2
påsar saffran (à 1/2 g)
2 krm
salt
ca 14 dl
vetemjöl (14 dl vetemjöl motsvarar ca 840 g)

Fyllning:

200 g
mandelmassa
2 msk
vatten

Till pensling:

ägg
hackad mandel

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Sara

2018-11-25

Bra och lätt recept. Jag blandar mandelmassan med lite smör och vaniljsocker innan jag brer ut den på degen! 4 starka stjärnor får den

Malin

2011-11-16

Jättegott! Har gjort denna flera gånger och den är väldigt lätt att lyckas med! För att göra den extra god smälter jag smör och penslar på degen innan jag river mandelmassan ovanpå. Gotteligott!

Annica

2010-11-22

Ett jättegott saffransbröd som vi bakar till varje jul. Blanda gärna i russin i smeten. Istället för att blanda madelmassa i vatten kan man istället riva madelmassan direkt på den utkavlade degen (går lättare om mandelmassan får ligga i frysen en liten stund).

Testa liknande recept