Om du vill baka den godaste saffranskakan inför jul ska du testa det här ljuvliga receptet på saffransbutterkaka. Kakan blir otroligt mjuk och saftig med en underbar smak av saffran, mandelmassa och mandel. Gudomligt gott!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2005
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sara
2018-11-25Bra och lätt recept. Jag blandar mandelmassan med lite smör och vaniljsocker innan jag brer ut den på degen! 4 starka stjärnor får den
Malin
2011-11-16Jättegott! Har gjort denna flera gånger och den är väldigt lätt att lyckas med! För att göra den extra god smälter jag smör och penslar på degen innan jag river mandelmassan ovanpå. Gotteligott!
Annica
2010-11-22Ett jättegott saffransbröd som vi bakar till varje jul. Blanda gärna i russin i smeten. Istället för att blanda madelmassa i vatten kan man istället riva madelmassan direkt på den utkavlade degen (går lättare om mandelmassan får ligga i frysen en liten stund).