Saffransbutterkaka
Om du vill baka den godaste saffranskakan inför jul ska du testa det här ljuvliga receptet på saffransbutterkaka. Kakan blir otroligt mjuk och saftig med en underbar smak av saffran,
mandelmassa
och mandel. Gudomligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024
Ingredienser
10 bitar
1/2 förp jäst (à 50 g)
75 g smör (+ extra till formen)
2 1/2 dl mjölk
3/4 dl socker
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 krm salt
ca 7 dl vetemjöl (7 dl vetemjöl motsvarar ca 420 g)
Fyllning:
100 g mandelmassa
1 msk vatten
Till pensling:
ca 1/2 dl hackad mandel
1 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1336 KJ / 319 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater44 g
Protein7 g
Kommentarer
Eftersom jag är kass på bullar så följde jag receptet till punkt och pricka. Det blev jättebra! Fluffiga och goda. Kanske tar jag mer mandelmassa nästa gång.
Mona
2024-12-13Lättbakat och bra recept. Kommer göra igen. Kakan blev god men ska bre på smör på degen nästa gång för att få den mer saftig.
Hillevi
2024-12-09Det var svårt att födela mandelmassa jämt ( breda) över degen. Det blev inte rättvist. Kanske går det att hyvla tunna skivor?
Linda
2024-12-02