Saffransbutterkaka
Om du vill baka den godaste saffranskakan inför jul ska du testa det här ljuvliga receptet på saffransbutterkaka. Kakan blir otroligt mjuk och saftig med en underbar smak av saffran, mandelmassa och mandel. Gudomligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
2 st
1 paket jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 dl socker
2 påsar saffran (à 1/2 g)
2 krm salt
ca 14 dl vetemjöl (14 dl vetemjöl motsvarar ca 840 g)
Fyllning:
200 g mandelmassa
2 msk vatten
Till pensling:
ägg
hackad mandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bakar enligt det här receptet i skrivande stund för, minst, femioelfte gången. Den här gången blir det bullar, gräddade i muffinsplåt.
Inger
2023-12-11Bra och lätt recept. Jag blandar mandelmassan med lite smör och vaniljsocker innan jag brer ut den på degen! 4 starka stjärnor får den
Sara
2018-11-25Jättegott! Har gjort denna flera gånger och den är väldigt lätt att lyckas med! För att göra den extra god smälter jag smör och penslar på degen innan jag river mandelmassan ovanpå. Gotteligott!
Malin
2011-11-16