Saffransbullar med vanilj

Dessa saffransbullar med vanilj kan vara det godaste du någonsin kommer ha bakat. Vi bakar saffransbullarna med både smör och kvarg så de blir riktigt saftiga. Vanilj i fyllningen gör dem helt oemotståndliga. Snurra saffransbullarna i knutar och njut av dina gyllene underverk!
Samarbete med:
KronJäst

Ingredienser
45 st
50 g KronJäst färsk jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
2 påsar saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
1 1/2 dl strösocker
5 dl mjölk
250 g kvarg (10 %)
1/2 tsk salt
1 ägg
17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g)
Fyllning
200 g rumstempererat smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
Till pensling
ägg
pärlsocker
Gör så här
00:05:00
00:10:00
00:30:00
00:30:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi744 KJ / 178 kCal
Fett8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein3 g

Kommentarer
313 st250° varmluft? Över/undervärme?
Eldina
Hej Eldina! I detta recept är det Över/undervärme. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jättegoda och kladdiga.
Ingrid
Stort tack ni som svarat. Det förklarar saken. Mina byxben blev väldigt långa 😅
Henric
”dela remsorna på mitten men låt dem sitta ihop i övre kanten (som ett byxben). Sno ihop till en knut” - ett par bilder på det hade inte skadat. Vill gärna prova receptet men förstår inte hur ni menar att man ska göra.
Björn
Henric, bredd på degkakan 12.5 cm. Längd på degkakan 60 cm.
Sara
Henric, du viker så att du får en bredd på 12.5 cm, längden förblir densamma, 60 cm.
Sara
Jag funderar på om jag missförstått hur man ska skära degen i remsor. Om jag viker degen på längden så får jag ca 30cm långa remsor. Bredden på degen ca 25cm som det står man ska kavla ut den till. Om jag skär denna i ca 2-3 cm breda remsor så blir det 12 st remsor i mitt fall. så jag får ut ca 24 bullar och dom är rätt rejäla. Hur ska man få ut 45 bullar?
Henric
Supergoda😍 barn är super glada!
Aziza
Bakade dessa för första gången idag och dra åt ......... Vad goda dom blev🤩
Camilla
Förta gången jag bakat den och blev så lyckad. Super goda😍
Aster