Saffransbullar i långpanna

Baka ditt saffransbröd i långpanna det är smidigt och går enkelt när du snabbt vill göra många saffransbullar. De här bullarna, gjorda i långpannan, ger dig saftiga och fina bullar att bjuda på vid lussefikat.

Ingredienser
ca 30 bullar
2 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk vit glögg eller vatten
175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g vetemjöl motsvarar ca 15 dl)
vetemjöl (till utbakning)
1 ägg (till pensling)
2 msk strösocker
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi797 KJ / 191 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
27 stDegen brukar bli väldigt kletig för mig oavsett recept så också denna men undrar i sammanhanget vad "knåda lätt" innebär i tid och mjöl? Fluffiga, goda och smidigt men det är ändå något visst med lussekatter så de får det bli nästa jul. Lade russinen i rom enligt receptet Godaste lussebullen som jag brukar använda annars. Skippade sockret ovanpå, tillräckligt sött ändå. Inspirerades av Lussegubbarna med ögon, mina fick en näsa också.
Eva-lotta
Går det lika bra att baka med torrjäst, eller det måste vara färsk jäst?
Kerstin
Hej Kerstin! Det går fint! Följ instruktionen på torrjästpaketet bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jätte nöjd med resultaten, enkelt recept....tack
Mahsa