Saffransbullar i långpanna

Baka ditt saffransbröd i långpanna det är smidigt och går enkelt när du snabbt vill göra många saffransbullar. De här bullarna, gjorda i långpannan, ger dig saftiga och fina bullar att bjuda på vid lussefikat.
Samarbete med:
Milda

Ingredienser
ca 30 st
2 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
2 dl strösocker
2 msk vit glögg eller vatten
175 g rumsvarmt margarin Milda Mat & Bak
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
1/2 tsk salt
900 g vetemjöl (900 g vetemjöl motsvarar ca 15 dl)
vetemjöl (till utbakning)
1 ägg (till pensling)
2 msk strösocker
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:15:00
01:00:00
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi797 KJ / 191 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g

Kommentarer
28 stJag undrar hur ska jag göra med mjölk och smör. Ska jag värma smör och mjölken?
Jinoos
Hej Jinoos! Ta fram smöret och mjölken en 1/2 timme innan du börjar baka. Så blir de rumsvart. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Degen brukar bli väldigt kletig för mig oavsett recept så också denna men undrar i sammanhanget vad "knåda lätt" innebär i tid och mjöl? Fluffiga, goda och smidigt men det är ändå något visst med lussekatter så de får det bli nästa jul. Lade russinen i rom enligt receptet Godaste lussebullen som jag brukar använda annars. Skippade sockret ovanpå, tillräckligt sött ändå. Inspirerades av Lussegubbarna med ögon, mina fick en näsa också.
Eva-lotta
Går det lika bra att baka med torrjäst, eller det måste vara färsk jäst?
Kerstin
Hej Kerstin! Det går fint! Följ instruktionen på torrjästpaketet bara. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jätte nöjd med resultaten, enkelt recept....tack
Mahsa
Enkelt och fantastiskt goda. Mitt favoritrecept på saffransbullar. Blir till en enda stor brytbulle. Håller dig färska länge och perfekta att frysa in "radvis", typ 4x4 beroende på hur många rader jag gör och storleken på bullarna. Gör dem nästan året om! Rekommenderar verkligen för de som inte orkar med allt snurrande av lussebullar!
Lina
Goda bullar men mina blev inte alls lika fina som på bilden, de blev liksom "insjukna", fick känslan att det var av det penslade ägget?
Julia
Fantastiskt bra recept! Blev goa och fluffiga bullar av det! Jättebra att ni säger att man ska knåda LÄTT innan man bakar ut dom i runda bullar, annars hade jag garanterat knådat dom för hårt och då hade dom nog inte blivit lika fluffiga. : D Ville fråga också om det funkar att byta ut saffranet till kardemumma och liksom anpassa receptet till "släta" kardemummabullar istället? Har letat efter ett lika smidigt recept för enkla kardemummabullar i långpanna utan fyllning men det var otroligt svårt att hitta asså.
Madeleine
Bra recept ❤️ Tips:grädda degen i långpanna, pensla med ägg ,strö på pärlsocker,långpannebullen är färdig vid 85*innertemperatur eller en torr provsticka(som man gjorde förr:) när den kallnat skär i önskad storlek.
Eva
Smidigt recept! Den här långpannan räcker nog till hela julhelgen. Tänk på att bullarna ska vara 98 grader inuti innan man tar ut dem, använd termometer.
Tina
För jävligt. Så degig så misslyckad. Undrar om receptet är på skoj här
Monir
Hej Monir! Vad tråkigt att dina bullar inte blev lyckade, de kanske behövde en stund till i ugnen? Receptet är inte på skoj och som du ser bland kommentarerna är det många som tycker om receptet. Hälsningar Lisa
ICA-köket