Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur

4
1
Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur

En kryddig vardagsrätt med smaker som flörtar med Nordafrika. Saftiga köttfärsbiffar med ugnsbakad aubergine som marineras i den nordafrikanska kryddblandningen chermoula och serveras med bulgursallad med linser och en het chili- och tomatchutney.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur

Ingredienser

4 portioner

Chili- och tomatchutney

5 röd peppar (chili) mild
1/2 förp hela tomater (à 380 g)
3 msk strösocker
1/4 dl vit- eller rödvinsvinäger
1/2 krm malen kanel
1/2 krm salt

Aubergine

1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 krm salt
1 msk olivolja

Marinad

1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl olivolja

Bulgur

2 1/2 dl bulgur (gärna grovkrossad)
1 förp kokta gröna linser (à ca 380)
100 g färsk spenat
1 msk olivolja
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Köttfärsbiffar

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 urkärnade gröna oliver
5 urkärnade svarta oliver
1/2 dl kapris
1/4 dl hackad persilja
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vatten
1 msk smör

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Alice

2021-10-07

Blev riktigt bra med myntayoghurt

Testa liknande recept