Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur

1
0
Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur

En kryddig vardagsrätt med smaker som flörtar med Nordafrika. Saftiga köttfärsbiffar med ugnsbakad aubergine som marineras i den nordafrikanska kryddblandningen chermoula och serveras med bulgursallad med linser och en het chili- och tomatchutney.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur

Ingredienser

4 portioner

Chili- och tomatchutney

5
röd peppar (chili) mild
1/2
förp hela tomater (à 380 g)
3 msk
strösocker
1/4 dl
vit- eller rödvinsvinäger
1/2 krm
malen kanel
1/2 krm
salt

Aubergine

1
stor aubergine (à ca 400 g)
2 krm
salt
1 msk
olivolja

Marinad

1/2
vitlöksklyfta
1/2
kruka koriander
1 krm
malen spiskummin
2 krm
milt paprikapulver
1 tsk
finrivet citronskal
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1/2 dl
olivolja

Bulgur

2 1/2 dl
bulgur (gärna grovkrossad)
1
förp kokta gröna linser (à ca 380)
100 g
färsk spenat
1 msk
olivolja
1 - 2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Köttfärsbiffar

1/2
gul lök
1
vitlöksklyfta
5
urkärnade gröna oliver
5
urkärnade svarta oliver
1/2 dl
kapris
1/4 dl
hackad persilja
400 g
nötfärs
1
ägg
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
vatten
1 msk
smör

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept