Aubergine med köttfärsbiffar och bulgur
En kryddig vardagsrätt med smaker som flörtar med Nordafrika. Saftiga köttfärsbiffar med ugnsbakad aubergine som marineras i den nordafrikanska kryddblandningen chermoula och serveras med bulgursallad med linser och en het chili- och tomatchutney.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
4 portioner
Chili- och tomatchutney
5 röd peppar (chili) mild
1/2 förp hela tomater (à 380 g)
3 msk strösocker
1/4 dl vit- eller rödvinsvinäger
1/2 krm malen kanel
1/2 krm salt
Aubergine
1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 krm salt
1 msk olivolja
Marinad
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl olivolja
Bulgur
2 1/2 dl bulgur (gärna grovkrossad)
1 förp kokta gröna linser (à ca 380)
100 g färsk spenat
1 msk olivolja
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Köttfärsbiffar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 urkärnade gröna oliver
5 urkärnade svarta oliver
1/2 dl kapris
1/4 dl hackad persilja
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vatten
1 msk smör
Kommentarer
Jättegott! Jag bytte bulgur mot quinoa för att få glutenfritt.
Liselotte
2023-04-01Blev riktigt bra med myntayoghurt
Alice
2021-10-07